sneeupop in sneeulanschap met oranje bordjes met woorden-weihnachtsschmuck-toetsen-en-adaptief-oefenen

Weihnachtsschmuck, adaptief oefenen en de top-11 blogs van 2021

Deze week ben je vast druk bezig, maar toch wens ik jou alvast een fijne kerstvakantie toe! Traditiegetrouw blikken wij in december terug op wat er het afgelopen jaar gebeurde bij Learnbeat. En natuurlijk op hoe gebruikers Learnbeat hebben ingezet. Nog zo’n traditie is ons lijstje met leestips voor de kerstvakantie. Onderaan deze pagina vind je een selectie van onze beste blogs en content van dit jaar. Veel leesplezier, fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2022!

Geschreven door
Marit Rooijakkers

Adaptief oefenen in Learnbeat

In de zomer van 2021 werd de adaptief oefenen-functie in Learnbeat verbeterd. De database van opgaven werd uitgebreid waardoor leerlingen met meer materiaal kunnen oefenen. Bovendien bepaalt Learnbeat het exacte niveau van de leerling tegenwoordig nóg nauwkeuriger. Dit schooljaar hebben al 22.332 leerlingen hiermee adaptief geoefend! Deze oefenfunctie wordt het meest gebruikt voor de vakken:

top 1-2-3 met links gouden medaille voor Nederlands, in het midden de zilveren medaille voor Economie en rechts de bronzen medaille voor het vak Engels

Het onderwerp dat het meest adaptief werd geoefend dit schooljaar is vervoegen in tijden, voor het vak Nederlands.

Weihnachtsschmuck

wwordje-ofenvakje in Learnbeat met in het kader het woordje "weihnachtsschmuck"

Het woord weihnachtsschmuck (vertaling: kerstversiering) is met 8 medeklinkers het woord met de langste medeklinkerreeks dat geoefend is in Learnbeat’s woordjes-en-begrippen-oefentool.
Het woord met de langste klinkerreeks heeft 5 klinkers en komt uit het Nederlands: milieuaantasting.

Toetsen in de ochtend

tekening van certificaat met Amerikaanse graduation hat

Toetsen worden vooral ‘s ochtends tussen 9:00 en 12:00u gemaakt. Pech dus als je als leerling nu juist een avondmens bent… Over avonden gesproken: er wordt regelmatig ‘s avonds een toets gestart in Learnbeat. Meestal docenten die alvast even een toets willen doorlopen in Learnbeat.

Bij Learnbeat zaten we niet stil

Onze website kreeg dit najaar een mooie nieuwe homepage!

Maar ook de leeromgeving zelf werd verbeterd met een aantal nieuwe functies. Zo kunnen je leerlingen elkaar nu anoniem peer feedback geven in de nakijkcarrousel

rode toeter met drie van de 5 sterren geel

Ook heb je als docent een handig toetsenoverzicht en vind je sneller het lesmateriaal dat je zoekt in de bibliotheek. Leerlingen zien wat ze precies fout hebben getypt in hun antwoord en tijdens het maken van opgaven kan de bron of theorie daarnaast open blijven staan.

Examentrainer is nu al beschikbaar voor 11 vakken: docenten wiskunde kunnen hier nu ook mee aan de slag! En methode Leswijs Nederlands ontwikkelde voor alle vmbo-niveaus drie aparte leerlijnen!

Studiedag? Workshop digitaal lesgeven en toetsen

Begin 2022 goed en duik in de mogelijkheden van digitaal lesgeven en toetsen. Het team van Learnbeat geeft graag een gratis workshop op jullie studiedag, helemaal afgestemd op jullie niveau en wensen. Zonder kosten, zonder verplichtingen.

Kerstvakantie leestips: de 11 beste blogs

Learnbeat wenst je een fijne kerstvakantie en een gezond en gelukkig 2022!

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?