gebruikersonderzoek-Learnbeat-docenten-en-leerlingen

Dit vinden leerlingen en docenten van digitaal werken met Learnbeat

Regelmatig vragen wij aan onze gebruikers naar hun ervaringen met Learnbeat. In deze blog zetten we de belangrijkste resultaten van ons meest recente onderzoek op een rij. Je leest waar leerlingen én docenten enthousiast over zijn; namelijk het overzicht en het kunnen inzien van activiteit en antwoorden. De meeste leerlingen zeggen digitaal en boek te willen combineren. En last but not least: 87% van de docenten beveelt Learnbeat aan aan een collega.

Geschreven door
Marit Rooijakkers

Leerlingen willen graag digitaal werken

Op de vraag aan leerlingen* “Hoe werk je het liefste op school?” antwoordt 60% van de leerlingen dat zij het liefste digitaal onderwijs combineren met boeken. 33% van de leerlingen antwoordt dat zij het liefste volledig digitaal werken. Slechts 0,1% van de leerlingen geeft aan dat zij volledig met papieren boeken en werkboeken wil werken.

Hoe werk je het liefste op school?

Helemaal digitaal

33%

Helemaal met papieren boeken en werkboeken

0,1%

Met een combinatie van boeken en digitaal

60%

Leerlingen vinden Learnbeat duidelijk en overzichtelijk

Leerlingen antwoorden op de vraag “Wat vind je prettig aan werken met Learnbeat?” over het algemeen het overzicht, de duidelijkheid, dat je weet wat je moet doen en dat alles bij elkaar op één plek staat. Ook geven veel leerlingen aan dat zij meteen zelf kunnen zien of ze het correcte antwoord hebben gegeven. En als hun antwoord fout is: wat het juiste antwoord dan wel had moeten zijn.

Antwoorden van leerlingen op de open vraag: “Wat vind je prettig aan werken met Learnbeat?

Leerlingen vinden het minder leuk dat de docent al hun werk kan zien

In Learnbeat kun je als docent goed een vinger aan de pols houden bij je leerlingen: je ziet van elke leerling en klas hoe ver die is, hoe lang elke leerling over de opgaven heeft gedaan en het percentage goede en foute antwoorden. 

In de gebruikersenquête kregen we op de open vraag “Wat vind je minder prettig aan werken met Learnbeat?” vooral van leerlingen te horen dat zij deze mate van toezicht als onprettig ervaren. “Dat de docent het kan zien als ik mijn huiswerk niet heb gemaakt” wordt door meerdere leerlingen als nadeel genoemd.

Aanbevelen aan collega’s

95% van de docenten die de enquête heeft ingevuld, geeft aan dat hij graag met Learnbeat werkt. Daarnaast zou het overgrote deel van de respondenten Learnbeat aan zijn collega’s aanraden. 

"87% van de docenten die Learnbeat gebruikt, beveelt collega’s van harte aan om ook met Learnbeat te gaan werken."

Structuur en overzicht

Het onderdeel van Learnbeat waar de meeste docenten enthousiast over zijn, is de vormgeving. De structuur van Learnbeat is duidelijk en biedt overzicht.

Unaniem: positief effect op leerresultaten

94% van de docenten vindt dat Learnbeat een positieve bijdrage levert aan de resultaten van leerlingen. Van deze respondenten antwoordt 24% dat Learnbeat net zo’n positieve bijdrage levert als andere leermiddelen. Maar de meesten, namelijk 70%, vinden dat Learnbeat een positiever effect heeft op de leerresultaten van leerlingen dan andere leermiddelen.

70% van de docenten vindt dat Learnbeat een positievere bijdrage levert aan leerprestaties dan andere leermiddelen.

*gebruikersenquête 2021: 856 leerlingen die met Learnbeat werken hebben deze gebruikersenquête ingevuld

**gebruikersenquête 2021: 116 docenten die met Learnbeat werken deden mee aan deze gebruikersenquête

Icon_functionaliteiten

Bekijk zelf wat Learnbeat te bieden heeft

Ken je Learnbeat nog niet en wil je zelf eens kijken wat deze digitale leeromgeving biedt? Vraag hier vrijblijvend een proefaccount aan:

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?