Learnbeat   »   Leeromgeving   »   Digitale toetsomgeving

Digitaal toetsen in Learnbeat.

Neem veilig digitaal een toets af. Learnbeat kijkt de antwoorden na.

Digitaal toetsen in Learnbeat - docent Nederlands, Roelof van Echten College Hoogeveen

Neem veilig digitaal een toets af

De toetsomgeving heeft verschillende beveiligingsopties. Je ziet als docent direct een melding bij elke verdachte handeling van een leerling, bijvoorbeeld als iemand iets knipt-en-plakt of het tabblad verlaat. Je kunt ervoor kiezen om de toets in de volledig schermmodus of de Safe Exam Browser te laten maken. Automatisch de volgorde van vragen of antwoordopties per leerling variëren is ook mogelijk. Net als het laten genereren van AB-varianten van de toets.

Bekijk de toetsomgeving in Learnbeat »

Bespaar tijd door automatisch nakijken van gesloten vragen. En kijk open vragen per vraag na.

Ken elke vraag zelf een aantal punten toe. Gesloten vragen kijkt Learnbeat automatisch na. Dat bespaart tijd en de leerling weet direct na de toets hoe hij die heeft gemaakt. De open vragen kun je per vraag nakijken. Dat bespaart jou tijd én het helpt je consequent te beoordelen.

Bekijk de toetsomgeving in Learnbeat »

Video afspelen
Differentiëren, sneller nakijken en huiswerkcontrole - docent geschiedenis over Feniks in Learnbeat

Stel een toets samen met verschillende werkvormen

Kies uit bestaande toetsvragen in de databank of maak zelf toetsvragen. Behalve open en meerkeuzevragen, kun je verschillende werkvormen kiezen. Een greep uit de mogelijkheden: gatentekst slepen, een hotspot aanwijzen op een kaart of combinatievragen met afbeeldingen. Stel ook de normering, cesuur en puntentelling per vraag in.

Bekijk de toetsomgeving in Learnbeat »

Genereer automatisch verschillende versies van één toets

Genereer je met één druk op de knop verschillende toetsversies vanuit de door jou ingevoerde opgavensets. Handig als je een A en B versie van de toets wilt maken, of een inhaaltoets. Wil je elke leerling zijn eigen toetsversie geven? Bijvoorbeeld omdat je de toets op afstand thuis laat maken, of zodat elke leerling wanneer hij eraan toe is direct zijn (formatieve) toets kan maken? Ook dat kan in een handomdraai.

Bekijk de toetsomgeving in Learnbeat »

Plan in wanneer de toets vanzelf start en wordt ingenomen

Ben je in de toetsweek zelf niet aanwezig, maar een surveillant? Plan vooraf in wanneer Learnbeat de toets automatisch start en wordt ingenomen. Nodig de juiste leerlingen uit, kies de tijdsduur en geef indien gewenst extra tijd aan bepaalde leerlingen.

Bekijk de toetsomgeving in Learnbeat »

Laat het cijfer berekenen of toets formatief

Kies zelf of je een cijfer aan de toets wilt hangen. Jij stelt zelf de puntentelling en cesuur in; Learnbeat berekent het cijfer automatisch. Je kunt ook een formatieve of diagnostische toets afnemen zonder cijfer.

Bekijk de toetsomgeving in Learnbeat »

Volg live de voortgang en resultaten van elke leerling

Als docent kijk je mee hoe ver elke leerling of de hele klas is met de toets. Van de gesloten vragen zie je direct wie deze goed of fout heeft beantwoord.

Bekijk de toetsomgeving in Learnbeat »

Pas vlak voor de toets nog iets aan

Kom je er vlak voor de toets achter dat een vraagstelling niet duidelijk is? Of wil je nog iets aanpassen in de volgorde of puntentelling? In de digitale toetsomgeving heb je de flexibiliteit om vlak voor de toets iets te wijzigen en direct live te zetten. Je leerlingen zien even later direct de nieuwste versie van de toets.

Bekijk de toetsomgeving in Learnbeat »

Ontdek de toetsomgeving in Learnbeat

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?