[Update] Nieuw & verbeterd in Learnbeat in december: Toetsenoverzicht en toon bron, tekst of uitleg

Twee nieuwe functies erbij in Learnbeat in december! Docenten zien nu in één overzicht alle toetsen die zij ingepland hebben voor hun eigen klassen bij elkaar. Daarnaast past de welbekende knop “Open uitleg” zich nu aan aan de informatie die je via deze knop opent. Lees verder om te weten te komen hoe deze nieuwe functies werken en wat ze kunnen opleveren. 

Geschreven door
Marit Rooijakkers

1. Overzicht van ingeplande toetsen

Veel docenten hebben gevraagd om een overzicht toe te voegen aan de toetsomgeving. We zijn blij dat Learnbeat nu een overzichtsscherm heeft, waarin elke docent alle toetsen ziet die hij voor zijn eigen klassen heeft ingepland. Via dit scherm kun je ook direct naar de ingeplande toets navigeren.

Je ziet in dit overzicht alleen wat er voor jouw eigen klas gepland staat, dus niet wat deze leerlingen voor andere vakken hebben staan aan toetsen. Wél zie je, net als voorheen, een foutmelding als jij jouw klas wilt inplannen voor een toets op het moment dat er al een andere toets voor deze leerlingen gepland staat. Geen dubbele boekingen dus.

Werk je al met Learnbeat en wil je weten hoe je een toets inplant? Lees dan deze stap-voor-stap-uitleg.

2. Knop: Toon tekst, bron of uitleg

Wil jij als docent wat theorie, bronnen of uitleg meegeven bij de opgaven? Voorheen kon een leerling die aanvullende informatie altijd openen met de knop links bovenin: Open uitleg.

Nu past de tekst op deze knop zich aan aan de informatie die achter deze knop staat. Als docent hoef jij hier niets anders voor in te stellen, Learnbeat bepaalt dat zelf op basis van de door jouw gekoppelde informatie of tekst. Dat kan zijn: Toon bron; Toon tekst of Open uitleg.

Werk jij al met Learnbeat en wil je zelf opgaven samenstellen met een bron of uitleg erbij? Lees hier de stap voor stap uitleg.

Ken je de supportartikelen van Learnbeat al?

Werk jij al met Learnbeat? Op support.learnbeat.nl vind je voor elke functie in Learnbeat een stap-voor-stap-uitleg.

Ervaar de voordelen van digitaal onderwijs

Wil jij zelf bekijken hoe Learnbeat werkt? Vraag dan hier je proefaccount aan. Zonder kosten, zonder verplichtingen. 

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?