[Nieuws] Nieuw & verbeterd in november: Uitleg naast opgaven, sneller een collega toevoegen en lesmateriaal vinden in de bibliotheek

Geef jij zelf al les met Learnbeat? Misschien merk je dan dat de digitale leeromgeving steeds iets beter en handiger in gebruik wordt. Leerlingen die werken aan opgaven in Learnbeat kunnen nu makkelijker de bron of uitleg erbij pakken. Docenten voegen snel de juiste collega toe aan hun klas en vinden sneller hun lesmateriaal in de bibliotheek.

Geschreven door
Marit Rooijakkers

1. Leerlingen zien de uitleg of bron naast de opgaven

Op veler verzoek kunnen leerlingen nu de opgaven en de bijbehorende bron of uitleg tegelijk openen* in hun digitale werkboek. Voorheen opende de bron of uitleg over de opgaven heen. De leerling moest voorheen deze informatie eerst afsluiten om verder te kunnen werken aan zijn opgave, maar dat is nu niet meer nodig.

Op de nieuwe manier staan de opgaven en de uitleg of bron in aparte delen van het scherm naast elkaar open. Ze hebben elk hun eigen schermdeel met scroll-balk. De leerling kan op deze manier dan ook onafhankelijk van elkaar scrollen in één van de twee delen, dus bijvoorbeeld door de bron of uitleg scrollen terwijl de opgaven zo blijven staan.

*Deze functie werkt op een laptop of een PC.

2. Snel je collega toevoegen aan de klas

Aan docenten hebben we ook gedacht. Je kunt nu sneller de juiste collega vinden die je wilt uitnodigen aan een klas. Binnen de lijst met collega’s van jouw school kun je nu namelijk zoeken. Begint de achternaam van je collega met een Z? Dan hoef je nu niet meer de complete lijst naar beneden te scrollen. Type de eerste letter(s) van zijn achternaam in en je ziet direct de relevante collega’s van jouw school.

3. Makkelijker het juiste lesmateriaal vinden in de bibliotheek

Als docent kun je nu makkelijker het juiste lesmateriaal vinden in de bibliotheek. Learnbeat onthoudt de filters die jij aanzet voor jouw vak, leerjaar en niveau. Zo hoef je niet steeds opnieuw aan te vinken welk materiaal je zoekt.

Heb jij al een Learnbeat-account? Lees hier stap-voor-stap hoe je de filters in de bibliotheek gebruikt.

Ken je de supportartikelen van Learnbeat al?

Werk jij al met Learnbeat? Op support.learnbeat.nl vind je voor elke functie in Learnbeat een stap-voor-stap-uitleg.

Ontdek de voordelen van digitaal onderwijs

Wil jij de digitale leeromgeving zelf eens bekijken? Vraag een proefaccount aan: zonder kosten, zonder verplichtingen. 

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?