leerling-ziet-de-fout-in-een-door-Learnbeat-automatisch-nagekeken-antwoord

[Update] Nieuw & verbeterd in juli & augustus: toon de fout; beter adaptief oefenen en snel lesmateriaal vinden in de bibliotheek

Deze zomer kreeg Learnbeat er mooie functies bij. Leerlingen zien bij het nakijken nu precies wat ze fout hebben getypt en wat het correcte antwoord zou moeten zijn. De mogelijkheid om adaptief te oefenen is nog beter geworden. En last but not least: als docent kun je in de bibliotheek nu sneller het juiste lesmateriaal vinden. In dit nieuwsbericht lees je meer.

Geschreven door
Marit Rooijakkers

1. Leerling ziet zijn fout + het correcte antwoord

Bij invulopgaven die Learnbeat automatisch nakijkt, ziet de leerling nu precies wat hij fout heeft getypt. Ook toont Learnbeat het correcte antwoord. Handig bij oefeningen voor topografie en (vreemde) talen waarbij de spelling correct moet zijn, of als de interpunctie in een tekst precies moet kloppen. Op deze manier is het inzien van de eigen antwoorden nog leerzamer. 

leerling-ziet-de-fout-in-een-door-Learnbeat-automatisch-nagekeken-antwoord

2. Beter adaptief oefenen

Adaptief oefenen was al langer mogelijk in Learnbeat. Afgelopen zomer is deze oefenfunctie geoptimaliseerd. De database van opgaven is uitgebreid waardoor leerlingen met meer materiaal kunnen oefenen. Bovendien bepaalt Learnbeat het exacte niveau van de leerling tegenwoordig nóg nauwkeuriger. Door deze verbeteringen stelt Learnbeat steeds nieuwe vragen aan de leerling die perfect passen bij zijn niveau.  Gerben Westerink, docent klassieke talen op het Coornhert Gymnasium Gouda, liet zijn leerlingen het afgelopen schooljaar al adaptief werken in Learnbeat:

"Ik heb het afgelopen jaar zeer goede ervaringen opgedaan met adaptief werken in onze vertaalvaardigheidsmodule Grieks in klas 1 en 2. Er zijn eersteklassers die alvast een half jaar van klas 2 hebben gedaan en derdeklassers die alles vanaf klas 1 hebben ingehaald. En alles wat daartussen zit."

3. Vind sneller het juiste lesmateriaal in de bibliotheek

Als docent zie je nu in de bibliotheek welk lesmateriaal jij al in je klassen gebruikt. Wil je het lesmateriaal uit havo 2 ook inzetten voor de parallelklassen? Dan heb je dit in één oogopslag teruggevonden en wijs je het direct toe aan de juiste klassen.

zie-in-de-bibliotheek-welk-lesmateriaal-je-al-gebruikt-en-vind-dit-terug

Heb jij alle supportartikelen al gelezen?

Wow, dan heb je aardig wat gelezen! Op support.learnbeat.nl staat namelijk voor elke functionaliteit in Learnbeat een instructie. Handig als je voor het eerst iets gaat doen, bijvoorbeeld je eerste digitale toets afnemen. Of als je juist toe bent aan een volgende stap, zoals automatisch verschillende versies van een toets laten maken. 

Kom je er niet helemaal uit? Of vind je het fijn als iemand van Learnbeat even meekijkt? Druk dan op de toeter linksonder in Learnbeat. Het team van Learnbeat staat elke werkdag voor je klaar om je te helpen.

Maak kennis met Learnbeat

Neem een kijkje in Learnbeat en ontdek de mogelijkheden. 

Vraag hier jouw gratis proefaccount aan, zonder dat je ergens aan vastzit. 

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?