Learnbeat   »   Lesmateriaal   »   Leswijs Nederlands

Leswijs Nederlands 2e editie

Nederlands

vmbo (bk + kgt) leerjaar 1 t/m 4

havo leerjaar 1 t/m 3

vwo leerjaar 1 t/m 3

Dedact Uitgeverij

  • Differentiëren met verschillende arrangementen
  • Zet de leerling centraal
  • Heldere uitleg met een uniek handboek

Je ontvangt direct een e-mail met je demo.

Over Leswijs Nederlands Bekijk Leswijs Nederlands Bestellen

Over Leswijs Nederlands

Van werken naar leren

Leswijs Nederlands is de vernieuwde methode Nederlands, speciaal geschreven voor de onderbouw van het havo/vwo en voor alle jaren van het vmbo. Met Leswijs Nederlands maken je leerlingen de stap van werken naar leren. Aan de hand van heldere (eind)doelen, veel afwisselende en realistische opdrachten en het complete en overzichtelijke handboek motiveer je je leerlingen.

Bepaal zelf de leerlijn

Kies een van de beschikbare arrangementen en bepaal zelf hoe je jouw vak vorm wilt geven. Je kunt bij elke klas gebruik maken van alle niveaus en leerjaren van de methode. Geef extra aandacht aan leesvaardigheid door de vele keuzemogelijkheden in leesteksten, prikkelende fictieteksten en de werkvormen die digitaal speciaal voor leesvaardigheid zijn ontwikkeld.

“Er zit heel veel oefenstof in Learnbeat. Als een leerling iets moeilijk vindt, kan hij extra oefenen in een persoonlijk leerroute. Een leerling die de stof makkelijk vindt, kan sneller door de stof en daarna andere opdrachten maken.”
Logo Pleysier College
Sanne Klaver
Pleysier College Westerbeek

Bekijk Leswijs Nederlands

Leswijs biedt docenten en leerlingen maatwerk in leren en lesgeven en gelooft dat leren beter gaat als dat wat je leert interessant en relevant is.

  • Opdracht en theorie: Maak vanuit de opdrachten uitstapjes naar de theorie.
  • Kies je arrangement: lineair, modulair of adaptief.
  • In het lineaire arrangement bestaat uit elk leerjaar uit zes themahoofdstukken waarbij elke vaardigheid een paragraaf omvat.
  • In het modulaire arrangement betreft elk hoofdstuk een vaardigheid.
  • Leesvaardigheid: zakelijk lezen, keuzeteksten, prikkelende fictieteksten.
  • Speciale werkvormen: ontleedwerkvorm, unieke werkvorm om digitaal te kunnen ontleden bij grammatica en speciale werkvormen bij leesvaardigheid om teksten digitaal beter te doorgronden.
  • Toetsen: bij elke vaardigheid is een voortgangstoets en eindtoets aanwezig.

Je ontvangt direct een e-mail met je demo.

Waaruit bestaat het lesmateriaal?

Iconen features_boeken

Handboek en lesboeken

Ieder leerjaar beslaat zes hoofdstukken waarbij leerlingen vanuit de opdrachten werken met daarbij het handboek als naslagwerk. Het handboek is een compleet en overzichtelijk boek met alle theorie van alle leerjaren in één.

Iconen features_lagen

Arrangementen

Er zijn verschillende arrangementen beschikbaar voor de digitale lesmethode. Ga lineair, modulair of adaptief aan de slag. De methode is ook in boekvorm beschikbaar.

Iconen features_toets

Toetsen

Er zijn voortgangstoetsen en eindtoetsen beschikbaar bij elke vaardigheid in elk hoofdstuk. De toetsen zijn digitaal en op papier beschikbaar.

Iconen features_toetsen

Plusopdrachten voor extra oefening

Oefeningen met extra plusopdrachten voor meer uitdaging en extra oefening voor remediëring. Nog meer oefening nodig? Zet de leerling aan de slag met hun eigen adaptieve leerroute.

Leswijs Nederlands gratis en vrijblijvend proberen?

Bestellen

Demonstratie op je school

We komen graag volledig vrijblijvend bij je langs op school om je alles over Leswijs Nederlands te vertellen. Ook geven we dan een uitgebreide demonstratie van de digitale mogelijkheden van de methode. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact op!

Meer weten?

Via startenmet@learnbeat.nl kun je proefmateriaal aanvragen. Voor vragen over het bestelproces kun je contact opnemen met: startenmet@learnbeat.nl of (020) 70 09 854.

Foto's team sales

Tarieven

Tarieven Leswijs Nederlands

Kosten zijn per leerling per jaar.

Tarieven_Leswijs_Nederlands_1920

Leswijs Werkwoordspelling

Met Leswijs Werkwoordspelling halen uw leerlingen het Diploma voor de Werkwoordspelling. Een leerling die het diploma heeft behaald, heeft ruim voldoende niveau om in zijn schrijfwerk nauwelijks fouten meer te maken. Leswijs Werkwoordspelling is gebaseerd op jarenlang onderzoek, uitproberen, feedback en bijstellen.

Er zijn drie diploma’s met oplopend niveau. In elk van de diploma’s leren leerlingen werkwoorden herkennen en vervoegen, onderwerpen bij persoonsvormen herkennen en werkwoorden invullen in zinnen en teksten. Voordat een leerling opgaat voor het diploma, zijn er honderden opgaven om mee te oefenen.

“80% van de leerlingen haalde een onvoldoende op een toets werkwoordspelling. In de onderbouw is daarom het roer radicaal omgegooid. Inmiddels scoort 80% een voldoende!”
Logo emelwerda
Mathilda Hoeksma
Het Emelwerda College

Interessante blogs

GEBRUIKERS-UPDATE

Nieuwe behoeftes, optimalisatie en een veranderend onderwijslandschap zorgen ervoor dat Learnbeat constant in ontwikkeling is. Een digitaal portfolio met video’s, geluidsfragmenten en afbeeldingen is hier een sprekend voorbeeld van. Learnbeat

Lees meer »