Learnbeat   »   Lesmateriaal   »   Leswijs Nederlands

Leswijs Nederlands

Nederlands 

Over Leswijs Nederlands

Leswijs Nederlands is de complete methode Nederlands in Learnbeat.

Motiveer je leerlingen

Leswijs Nederlands gelooft dat leren beter gaat als dat wat je leert interessant en relevant is. Daarom staan in Leswijs Nederlands veel afwisselende en realistische opdrachten in echte leerlingentaal en mag de leerling zelf kiezen met welke zakelijke teksten hij aan de gang gaat.
De leerling kan zowel vanuit de theorie als vanuit de opdrachten starten. Samen met de heldere (eind)doelen en het complete en overzichtelijke handboek wordt leren leuk.

Bepaal zelf hoe je jouw lessen vorm geeft 

Leswijs Nederlands biedt een complete leerlijn. Jij bepaalt als docent zelf hoe je de lesstof aanbiedt: digitaal, met lesboeken of een mix. Zo kun je kiezen uit een lineaire, modulaire of adaptieve lesopbouw.

Elke leerling een persoonlijke leerroute

Door inzicht in de voortgang en het ruime aanbod aan extra oefeningen en plusopdrachten, kun je elke leerling een leerroute op maat bieden.

Video afspelen

Waaruit bestaat het lesmateriaal?

Iconen features_boeken

Handboek en lesboeken

Ieder leerjaar bestaat uit zes hoofdstukken. De leerlingen werken vanuit de opdrachten met het handboek als naslagwerk. Het handboek is een compleet en overzichtelijk boek met alle theorie van alle leerjaren in één.

Iconen features_lagen

Arrangementen

Er zijn verschillende arrangementen beschikbaar voor de digitale lesmethode. Ga lineair, modulair of adaptief aan de slag.

Iconen features_toets

Toetsen

Er zijn voortgangstoetsen en eindtoetsen beschikbaar bij elke vaardigheid in elk hoofdstuk. De toetsen zijn digitaal en op papier beschikbaar.

Iconen features_toetsen

Plusopdrachten én extra oefening

Plusopdrachten voor meer uitdaging. Extra oefening voor remediëring. Nog meer oefening nodig? Zet de leerlingen aan de slag met hun eigen adaptieve leerroute.

Wat biedt deze digitale methode voor Nederlands?

Leswijs Nederlands gelooft dat leren beter gaat als dat wat je leert interessant en relevant is. De digitale leeromgeving Learnbeat biedt docenten en leerlingen mogelijkheden voor differentiatie en maatwerk in leren en lesgeven:

Wil je zelf eens rustig door Leswijs Nederlands heen bladeren? Vraag hier een beoordelingsexemplaar aan van zowel de boeken als de digitale proefaccount. Wil je direct een kijkje nemen in de digitale versie van Leswijs Nederlands in Learnbeat? Vraag hier vrijblijvend een proefaccount aan.

Bekijk Leswijs Nederlands

Voor welke niveau's en leerjaren?

Leswijs Nederlands is op dit moment beschikbaar voor:

Meer weten over Leswijs Nederlands in Learnbeat?

We komen graag vrijblijvend bij je langs op school om je alles over Leswijs Nederlands in Learnbeat te vertellen. Ook geven we dan een uitgebreide demonstratie van de digitale mogelijkheden van de methode. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact op!

"Ik ben positief verrast over de mogelijkheden die de online leeromgeving je kan bieden. We krijgen nu veel meer tools voor didactiek, waarmee we leerlingen weer op een andere manier kunnen laten leren."
Docent Nederlands Eva Doornewaard
Eva Doornewaard
Pantarijn Kesteren

Leswijs Nederlands bestellen

Direct bestellen? Gebruik deze ISBN voor Leswijs Nederlands in Learnbeat. 
Wil je volgend schooljaar werken met deze methode in Learnbeat? Vul deze ISBN dan in op de boekenlijst of lever hem aan bij de leermiddelencoördinator op jouw school. 

Voor vragen over het bestelproces kun je contact opnemen met: [email protected] of (085) 13 04 652. Ook kun je hier proefmateriaal aanvragen.

Tarieven Leswijs Nederlands 21/22

Kosten zijn per leerling per jaar.

Methode

Digitaal in Learnbeat

Digitaal in Learnbeat met lesboek

Leswijs Nederlands – lesboek

€ 26,50

€ 30,00

Leswijs Nederlands – handboek

incl. in prijs hierboven

€ 52,50

Leswijs Nederlands incl. CambiumNed en 7Days

€ 30,00

€ 33,50

* Prijzen zijn af-fabriek.

Ben je benieuwd wat Learnbeat nog meer te bieden heeft voor het vak Nederlands?

Leswijs Werkwoordspelling

Met Leswijs Werkwoordspelling halen je leerlingen het Diploma voor de Werkwoordspelling. Een leerling die het diploma heeft behaald, heeft ruim voldoende niveau om in zijn schrijfwerk nauwelijks fouten meer te maken. Leswijs Werkwoordspelling is gebaseerd op jarenlang onderzoek, uitproberen, feedback en bijstellen.

Er zijn drie diploma’s met oplopend niveau. In elk van de diploma’s leren leerlingen werkwoorden herkennen en vervoegen, onderwerpen bij persoonsvormen herkennen en werkwoorden invullen in zinnen en teksten. Voordat een leerling opgaat voor het diploma, zijn er honderden opgaven om mee te oefenen.

"80% van de leerlingen haalde een onvoldoende op een toets werkwoordspelling. In de onderbouw is daarom het roer radicaal omgegooid. Inmiddels scoort 80% een voldoende!"
Logo emelwerda
Mathilda Hoeksma
Het Emelwerda College
Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?