Learnbeat    >   Lesmateriaal   >   Leswijs Nederlands

Vak: Nederlands


Niveau: vmbo-bk, vmbo-kgt, havo, vwo


Leerjaar: 1, 2, 3 en 4

Leswijs Nederlands

Beter differentiëren met vernieuwde Leswijs Nederlands

Leswijs Nederlands is vernieuwd! Je bepaalt zelf hoe je je lessen wilt vormgeven door te kiezen voor een van de beschikbare arrangementen. Ga je volledig adaptief, activerend, lineair of modulair aan de slag? Leswijs Nederlands is beschikbaar voor het vmbo en onderbouw havo en vwo.

Echte leerlingentaal, de keuze uit allerlei teksten, activerende opdrachten en game-elementen… Met Leswijs Nederlands werken leerlingen enthousiast en actief!

Differentieer

  All you can eat

Arrangementen (adaptief, activeren, lineair en/of modulair)

Enthousiasmeer

 Leerlingentaal staat centraal
 Activerende lesvervangende taken leggen links met andere vakken en/of de wereld buiten school
 Keuzemogelijkheden bij zakelijke leesteksten
 Game-elementen voor Spelling, Grammatica en Woordenschat

Heldere uitleg

 ​Een compleet en overzichtelijk Handboek met alle theorie van alle leerjaren in één

 Powerpointpresentaties

Met Leswijs Nederlands kies je voor:

Flexibiliteit met passende arrangementen en een toetsenbank

Leswijs Nederlands is beschikbaar in verschillende arrangementen, zoals: lineair of modulair werken, adaptief werken, activerend werken. En stel met behulp van de toetsenbank gemakkelijk zelf je eigen toetsen samen.

Lezen omdat het leuk is

Leswijs Nederlands maakt lezen leuk door veel keuze te bieden uit verschillende actuele leesteksten en met prikkelende fictieteksten. Met behulp van onze nieuwe werkvormen, die speciaal zijn ontwikkeld voor leesvaardigheid, gaan leerlingen actief aan de slag met de leesteksten.

Enthousiaste en actieve leerlingen

Leswijs Nederlands gelooft dat leren beter gaat als dat wat je leert interessant en relevant is. En als je echt gestimuleerd wordt om steeds een stapje verder te gaan. Daarom biedt Leswijs Nederlands bronnen in leerlingentaal, game-elementen en activerende casusopdrachten.

Digitaal werken met echte meerwaarde

Learnbeat biedt docenten en leerlingen maatwerk in leren en lesgeven. Daarom kunnen leerlingen altijd werken op het niveau dat bij ze past, ongeacht het schoolniveau van hun eigen klas. 

Proberen en bestellen

Demo op school

We komen graag volledig vrijblijvend bij je langs op school om je alles over de methode te vertellen. Ook geven we dan een uitgebreide demonstratie van de digitale mogelijkheden van de methode. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact op!

Handboeken

Folio
  52,50
voor vier jaar

Lesboeken

Folio & digitaal
  28,50
per jaar per leerling

Les- en handboek

Compleet digitaal
  25,-
per jaar per leerling

Leswijs NL incl. 

CambiumNed & 7Days
  32,50
compleet digitaal per jaar

Meer weten?

We vertellen je graag meer over de methode. Via sales@dedact.nl kun je proefmateriaal aanvragen. Voor vragen over het bestelproces kun je contact opnemen met: info@dedact.nl of (020) 70 09 854.

Leswijs Werkwoordspelling

Met Leswijs Werkwoordspelling halen uw leerlingen het Diploma voor de Werkwoordspelling. Een leerling die het diploma heeft behaald, heeft ruim voldoende niveau om in zijn schrijfwerk nauwelijks fouten meer te maken. Leswijs Werkwoordspelling is gebaseerd op jarenlang onderzoek, uitproberen, feedback en bijstellen.

Er zijn drie diploma’s met oplopend niveau. In elk van de diploma’s leren leerlingen werkwoorden herkennen en vervoegen, onderwerpen bij persoonsvormen herkennen en werkwoorden invullen in zinnen en teksten. Voordat een leerling opgaat voor het diploma, zijn er honderden opgaven om mee te oefenen.

  Docent Nederlands Mathilda Hoeksma liet zich inspireren door de vernieuwende aanpak van Werkwoordspelling. “80% van de leerlingen haalde een onvoldoende op een toets werkwoordspelling. In de onderbouw is daarom het roer radicaal omgegooid. Inmiddels scoort 80% een voldoende!”

– Mathilda Hoeksma, Het Emelwerda College