Learnbeat   »   Lesmateriaal   »   Leswijs Nederlands

Leswijs Nederlands

Nederlands 

Over Leswijs Nederlands

Leswijs Nederlands is de complete methode Nederlands in Learnbeat.

Motiveer je leerlingen

Deze digitale en boek-methode Nederlands gelooft dat leren beter gaat als dat wat je leert interessant en relevant is. Daarom staan in Leswijs Nederlands veel afwisselende en realistische opdrachten in echte leerlingentaal. De leerling kiest met welke zakelijke teksten hij aan de slag gaat en kan zowel vanuit de theorie als vanuit de opdrachten starten. Samen met de heldere (eind)doelen en het complete en overzichtelijke handboek wordt leren leuk.

Bepaal zelf hoe je jouw lessen vorm geeft 

Deze lesmethode Nederlands biedt een complete leerlijn. Jij bepaalt als docent zelf hoe je de lesstof aanbiedt: digitaal, met lesboeken of een mix. Je kunt lineair werken op volgorde van vaardigheden.

Elke leerling een persoonlijke leerroute

Door inzicht in de voortgang en het ruime aanbod aan extra oefeningen en plusopdrachten, kun je elke leerling een leerroute op maat bieden.

Verbeterd op basis van gebruikersfeedback en -inzichten

Op basis van feedback van docenten maken we Leswijs Nederlands samen steeds een stukje beter. Zo hebben we recent de schooltaalwoorden verwerkt in de methode en de leerdoelen toegevoegd aan het einde van elke activiteit.

videoplayer leswijs nederlands methodevideo

Waaruit bestaat het lesmateriaal?

Iconen features_boeken

Handboeken en lesboeken

Ieder leerjaar bestaat uit zes hoofdstukken. De leerlingen werken vanuit de opdrachten met het handboek als naslagwerk. Het handboek is een compleet en overzichtelijk boek met alle theorie van alle leerjaren in één.

Iconen features lagen

Arrangementen

Er zijn verschillende arrangementen beschikbaar voor de digitale lesmethode. Werk lineair of op vaardigheden.

Toetsen

Er zijn formatieve en summatieve toetsen beschikbaar bij elke vaardigheid in elk hoofdstuk. De toetsen zijn digitaal en op papier beschikbaar.

Plusopdrachten én extra oefening

Plusopdrachten voor meer uitdaging. Extra oefening voor remediëring. Nog meer oefening nodig? Zet de leerlingen aan de slag met hun eigen adaptieve leerroute.

Wat biedt deze digitale methode voor Nederlands?

Leswijs Nederlands gelooft dat leren beter gaat als dat wat je leert interessant en relevant is. De digitale leeromgeving Learnbeat biedt docenten en leerlingen mogelijkheden voor differentiatie en maatwerk in leren en lesgeven:

Wil je direct een kijkje nemen in Leswijs Nederlands in Learnbeat? Vraag hier vrijblijvend een proefaccount aan.

Bekijk Leswijs Nederlands

Wil jij vrijblijvend door het boek bladeren?

Wil je zelf eens rustig door de boeken van Leswijs Nederlands heen bladeren, zonder verplichtingen? Dat kan! Vraag hieronder een beoordelingspakket aan van de boeken. 

Beschikbaarheid

Leswijs Nederlands is op dit moment beschikbaar voor:

Meer weten over Leswijs Nederlands in Learnbeat?

We komen graag vrijblijvend bij je langs op school om je alles over Leswijs Nederlands in Learnbeat te vertellen. Ook geven we dan een uitgebreide demonstratie van de digitale mogelijkheden van de methode. 

Laat je gegevens achter en we nemen direct contact op!

Tarieven Leswijs Nederlands 24/25

Kosten zijn per leerling per jaar.

Methode

Digitaal in Learnbeat

Digitaal in Learnbeat met lesboek

Leswijs Nederlands – lesboek

€ 29,50

€ 35,00

Leswijs Nederlands – handboek

incl. in prijs hierboven

€ 52,50

Leswijs Nederlands incl. CambiumNed en 7Days

€ 33,00

X

* Prijzen zijn af-fabriek.

Leswijs Nederlands bestellen

Direct bestellen? Gebruik deze ISBN voor Leswijs Nederlands in Learnbeat. 
Wil je volgend schooljaar werken met deze methode in Learnbeat? Vul deze ISBN dan in op de boekenlijst of lever hem aan bij de leermiddelencoördinator op jouw school. 

Voor vragen over het bestelproces kun je contact opnemen met: [email protected] of (085) 13 04 652. Ook kun je hier proefmateriaal aanvragen.

"Ik ben positief verrast over de mogelijkheden die de online leeromgeving je kan bieden. We krijgen nu veel meer tools voor didactiek, waarmee we leerlingen weer op een andere manier kunnen laten leren."
Docent Nederlands Eva Doornewaard
Eva Doornewaard
Pantarijn Kesteren

Ben je benieuwd wat Learnbeat nog meer te bieden heeft voor het vak Nederlands?

Leswijs Werkwoordspelling

Met Leswijs Werkwoordspelling halen je leerlingen het Diploma voor de Werkwoordspelling. Een leerling die het diploma heeft behaald, heeft ruim voldoende niveau om in zijn schrijfwerk nauwelijks fouten meer te maken. Leswijs Werkwoordspelling is gebaseerd op jarenlang onderzoek, uitproberen, feedback en bijstellen.

Er zijn drie diploma’s met oplopend niveau. In elk van de diploma’s leren leerlingen werkwoorden herkennen en vervoegen, onderwerpen bij persoonsvormen herkennen en werkwoorden invullen in zinnen en teksten. Voordat een leerling opgaat voor het diploma, zijn er honderden opgaven om mee te oefenen.

"80% van de leerlingen haalde een onvoldoende op een toets werkwoordspelling. In de onderbouw is daarom het roer radicaal omgegooid. Inmiddels scoort 80% een voldoende!"
Logo emelwerda
Mathilda Hoeksma
Het Emelwerda College
Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?