Learnbeat    >   Lesmateriaal   >   Leswijs Nederlands

Logo_Leswijs_Dedact-01

Vak: Nederlands


Niveau: vmbo-bk, vmbo-kgt, havo, vwo


Leerjaar: 1, 2, 3 en 4

Beter differentiëren met vernieuwde Leswijs Nederlands

Leswijs Nederlands is vernieuwd! Je bepaalt zelf hoe je je lessen wilt vormgeven door te kiezen voor een van de beschikbare arrangementen. Ga je volledig adaptief, activerend, lineair of modulair aan de slag? Leswijs Nederlands is beschikbaar voor het vmbo en onderbouw havo en vwo.

Echte leerlingentaal, de keuze uit allerlei teksten, activerende opdrachten en game-elementen... Met Leswijs Nederlands werken leerlingen enthousiast en actief!

Differentieer

  All you can eat

Arrangementen (adaptief, activeren, lineair en/of modulair)

Enthousiasmeer

 Leerlingentaal staat centraal
 Activerende lesvervangende taken leggen links met andere vakken en/of de wereld buiten school
 Keuzemogelijkheden bij zakelijke leesteksten
 Game-elementen voor Spelling, Grammatica en Woordenschat

Heldere uitleg

 ​Een compleet en overzichtelijk Handboek met alle theorie van alle leerjaren in één

 Powerpointpresentaties

Bekijk Leswijs Nederlands

  • Een all-you-can-eat-pakket met lesstof voor de onderbouw van havo en vwo en alle leerjaren van het vmbo-bk en vmbo-kgt.
  • Werk volledig of gedeeltelijk adaptief of lineair. Arrangeer vervolgens de lesstof naar eigen wens.
  • In het overzichtelijke handboek staat de lesstof van alle leerjaren bij elkaar. Dat maakt herhalen van lesstof of vooruitwerken heel gemakkelijk.
  • Motiveer je leerlingen met leerlingentaal, verschillende game-elementen of door de keuzemogelijkheden voor leesvaardigheid.
  • Creëer je eigen toetsen met behulp van de toetsenbank.

Benieuwd naar Leswijs Nederlands? Vraag een demo aan!

Proberen en bestellen

Demo op school

We komen graag volledig vrijblijvend bij je langs op school om je alles over de methode te vertellen. Ook geven we dan een uitgebreide demonstratie van de digitale mogelijkheden van de methode. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact op!

Handboeken

Folio & digitaal
  50,-
voor vier jaar

Lesboeken

Folio & digitaal
  27,50
per jaar per leerling

Les- en handboek

Compleet digitaal
  25,-
per jaar per leerling

Leswijs NL incl. 

CambiumNed & 7Days
  32,50
compleet digitaal per jaar

Meer weten?

We vertellen je graag meer over de methode. Via sales@dedact.nl kun je proefmateriaal aanvragen. Voor vragen over het bestelproces kun je contact opnemen met: info@dedact.nl of (020) 70 09 854.

Leswijs Werkwoordspelling

Met Leswijs Werkwoordspelling halen uw leerlingen het Diploma voor de Werkwoordspelling. Een leerling die het diploma heeft behaald, heeft ruim voldoende niveau om in zijn schrijfwerk nauwelijks fouten meer te maken. Leswijs Werkwoordspelling is gebaseerd op jarenlang onderzoek, uitproberen, feedback en bijstellen.

Er zijn drie diploma’s met oplopend niveau. In elk van de diploma’s leren leerlingen werkwoorden herkennen en vervoegen, onderwerpen bij persoonsvormen herkennen en werkwoorden invullen in zinnen en teksten. Voordat een leerling opgaat voor het diploma, zijn er honderden opgaven om mee te oefenen.

  Docent Nederlands Mathilda Hoeksma liet zich inspireren door de vernieuwende aanpak van Werkwoordspelling. "80% van de leerlingen haalde een onvoldoende op een toets werkwoordspelling. In de onderbouw is daarom het roer radicaal omgegooid. Inmiddels scoort 80% een voldoende!"

- Mathilda Hoeksma, Het Emelwerda College