in-learnbeat-antwoorden-geven-meerkeuzevraag-digitale-toets

Terugblik op een bewogen schooljaar – De Learnbeat zomer update 2020

Het schooljaar 19/20 begon zoals vele andere. Maar in maart kwam het onderwijs plotseling voor een enorme uitdaging te staan. Binnen een week omarmden scholen digitale leermiddelen en begonnen docenten met lesgeven op afstand. Desondanks hebben veel docenten én leerlingen de interactie en het contact in de klas erg gemist de afgelopen periode. Toch werd het ook dit jaar gewoon zomer. En, al zijn de plannen misschien iets gewijzigd, de zomervakantie gaat door. Wij van Learnbeat blikken in deze zomerupdate 2020 terug op een bewogen schooljaar. Lees je met ons mee?

Geschreven door
Marit Rooijakkers

Alle cijfers op een rijtje

In schooljaar 2019/2020 werkten ongeveer 10.000 docenten op meer dan 600 schoollocaties met Learnbeat. Leerlingen gaven op een gemiddelde schooldag samen 1 miljoen antwoorden. Tijdens de schoolsluiting waren leerlingen het meest actief in de ochtenden.

in-learnbeat-antwoorden-geven-meerkeuzevraag-digitale-toets

Leerlingen op afstand verder helpen

Docenten bekeken dit schooljaar 344.452 keer het voortgangsscherm van een activiteit om zien hoe ver hun leerlingen waren met de stof. Sinds 1 september 2019 gaven docenten bijna 250.000 keer feedback aan hun leerlingen via Learnbeat om ze verder te helpen, ook op afstand.

docenten-zien-vorderingen-en-resultaten-van-leerlingen-op-voortgangsscherm-in-Learnbeat

Digitaal toetsen

leerling-maakt-veilig-digitale-toets-in-Learnbeat

Dit schooljaar werden er 24.195 toetsen afgenomen in Learnbeat. De meestgebruikte vraagvormen zijn:

Bij bijna 11% van de afgenomen toetsen werd de Safe Exam Browser gebruikt voor optimale veiligheid.

Bij Learnbeat zaten we niet stil

Het afgelopen schooljaar kreeg onze digitale leeromgeving er weer veel mooie nieuwe functionaliteiten bij. Zoals de mogelijkheid om verschillende versies van een toets te genereren en woordjes en begrippen te oefenen. Onze bibliotheek met digitaal lesmateriaal werd ook aangevuld, met onder andere Examentrainer voor 9 vakken, de wiskundemethode KERN van Boom Uitgevers, lesmateriaal voor BWI en PIE van Vertoog en digitale geletterdheid van GO21_ .

Ontdek Learnbeat

Vraag hier je gratis proefaccount aan en bekijk onze digitale leeromgeving. Je zit nergens aan vast.

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?