Vreemde talen

onderwijs met Learnbeat

Al meer dan 500 scholen in het VO en MBO werken met Learnbeat. Ontdek hier de voordelen van Learnbeat voor docenten Nederlands én leerlingen: van het eenvoudig toevoegen van actuele teksten in je lesmateriaal tot digitaal toetsen afnemen, en van het aanleggen van een leesdossier tot het oefenen van woordjes. 

VO leraar Frans houdt voortgang van leerlingen bij in Learnbeat
witte Engelstalige tekst tegen blauwe achtergrond. één woord in geel, ana de rechterkant een luidsprekericoontje en bovenaan een voortgangsbalk met wit en geel naast een play button

Teksten voorlezen in vreemde talen

Klik op het luidsprekertje en Learnbeat start met voorlezen uit bronnen en theorie. Learnbeat herkent automatisch de taal en leest voor in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Woordjes oefenen op 3 manieren

Leerlingen oefenen digitaal woordjes op drie manieren met verschillende moeilijkheidsniveaus. Met kaartjes omdraaien, als meerkeuzevraag en als open vraag. De docent ziet in het dashboard wie wat oefent en op welk moeilijkheidsniveau. 

woordjes oefenfunctie met woord "achieve (to)" geschreven in wit op een donkerblauwe kaart. naast het woord een luidsprekericoon in wit met blauw
"Ik zie live of de leerlingen aan het werk zijn en of ze de stof goed begrijpen. De knelpunten kunnen we direct bespreken."
quotes-odile-vinke
Odile Vinke
Docent Engels, RVEC Hoogeveen
"Voor de coronacrisis meed ik digitale leermiddelen altijd een beetje, maar toen de school sloot moest ik wel. En het gaat me eigenlijk best goed af met Disco in Learnbeat."
Logo rond - Coenecoop College Waddinxveen
Annemarie Timmer
Coenecoop College Waddinxveen
Opgave Grieks in Learnbeat
"Learnbeat is geen boek achter glas. We kunnen dankzij Learnbeat leerlingen goed volgen en zien of ze geleerd en geoefend hebben. Ook maken we zelf toetsvragen in Learnbeat."
Sharon van Maanen en Sharona Reedijk
Wellantcollege Montfoort

Digitaal lesmateriaal in Learnbeat voor vreemde talen

Frans

Examentrainer

Frans

Libre Service Junior

Frans

Xtra

Duits

Examentrainer

Duits

Open lesmethode

Duits

ZugSpitze

Duits

Xtra

Grieks

Chaire!

Latijn

Disco

Latijn

Via Latina

Zelf lesmateriaal maken en arrangeren

Educatieve posters

Educatieve poster Engels Telling the time

What time is it?

Leren klokkijken in het Engels. Kunnen jou leerlingen al in het Engels vertellen hoe laat het is? Deze vrolijke onderwijsposter legt uit hoe klokkijken in het Engels gaat.

Educatieve poster American versus British English

British versus American

Met deze vrolijke onderwijsposter maak je op een speelse manier het onderscheid duidelijk. De educatieve poster is tot stand gekomen in samenwerking met docenten Engels.

educatieve-poster-voor-klaslokaal-Frans-klokkijken

Quelle heure est-il?

Kunnen jouw leerlingen al in het Frans vertellen hoe laat het is? Deze vrolijke onderwijsposter legt uit hoe klokkijken in het Frans gaat.

Test jouw kennis in de English Language & Culture Quiz

English language quiz voor docenten

English Language & Culture Quiz

Weet jij wat de Amerikaanse variant van anticlockwise is? En heb jij het fonetische alfabet paraat? Fris je geheugen maar op, want je kunt weer een Learnbeat docentenquiz maken! Deze keer gaat het over verschillende aspecten van de Engelse taal en cultuur.

Start de quiz »

Bekijk Learnbeat voor vreemde talen in een gratis proefaccount:

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?