Learnbeat   »   Lesmateriaal   »   Disco

Disco

Latijn
primavera-pers

Over Disco

Interactief Latijn Leren

Met Disco gaan leerlingen actief aan de slag met Latijn. De samenstellers hebben vertaaldidactiek centraal gezet: dat komt neer op veel werken met teksten en een actieve verwerking van de grammatica. Door de directe feedback die Learnbeat biedt kunnen leerlingen goed zelfstandig werken. Daarbij kunnen leerlingen adaptief oefenen met woordenschat en grammatica.

Creër je eigen leerlijn

Disco bestaat uit 59 lessen, bestemd voor de leerjaren 1 tot en met 3. Wat je in welk leerjaar behandelt kun je als docent zelf bepalen. Voor je klassen zet je steeds alleen datgene klaar waar de leerlingen ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Bovendien kun je de lesmethode aanvullen met eigen materiaal in de vorm van extra oefeningen, klassikale uitleg van complexe grammatica, (diagnostische) toetsen, of extra aandacht voor cultuur en geschiedenis.

"De ontwikkeling en voortgang van elke leerling is heel goed zichtbaar in Learnbeat. Als docent kun je daardoor precies zien wie ergens moeite mee heeft en welke leerling misschien een hoger niveau aankan."
quotes-odile-vinke
Odile Vinke
Roelof van Echten College

Waaruit bestaat het lesmateriaal?

Verdieping op taal en cultuur

In het onderdeel Verdieping wordt veel aandacht besteed aan kunst en cultuur en receptie van de Oudheid. Dit onderdeel bevat ook creatieve opdrachten, zoals zelf Latijn schrijven.

Zelftoets en eindtoets

Bij elke les hoort een uitgebreide set toetsen over woordenschat en grammatica, en een proefvertaling. Leerlingen kunnen oefenen met de diverse zelftoetsen. Voor de docent zijn er per les toetsen over woorden en grammatica beschikbaar en een proefvertaling met begripsvragen.

Iconen features lagen

59 lessen voor de hele onderbouw

Disco bestaat totaal uit 59 lessen, met als rode draad (in het begin) het verhalengoed over Romeinse goden en halfgoden, ingebed in de ontstaansgeschiedenis van het Romeinse rijk. Vanaf les 32 volgen de lessen de lijn van de verdere geschiedenis van de Romeinse Republiek en het Keizerrijk. De lessen kennen een vaste opbouw, waarin grammatica, tekst en cultuur en woordenschat steeds in logische volgorde aan bod komen.

Iconen features_boeken

Ook boeken

Naast het aanbod in Learnbeat is er bij Disco een Tekstboek (met alle 59 teksten), een Leerboek (in twee delen) en een Oefenboek (in twee delen). Het digitale aanbod in Learnbeat kan zowel ter aanvulling als ter vervanging van de boeken dienen. Wil je werken met een combinatie van boeken en het digitale materiaal? Neem dan contact op met de uitgever van Disco, Primavera Educatief.

Wat biedt Disco in Learnbeat?

Alle 59 lessen van Disco zijn inmiddels in Learnbeat beschikbaar. De lessen zijn steeds als volgt opgebouwd:

Vraag een demo aan van Disco en je ontvangt toegang tot de lessen 4-7, zodat je de kans krijgt om het materiaal en de mogelijkheden van Learnbeat rustig te bekijken.

Bekijk Disco

Beschikbaarheid

Disco is op dit moment beschikbaar voor:

Meer weten over Disco in Learnbeat?

Wil jij meer weten over deze methode? Of wil jij graag een demonstratie van de digitale mogelijkheden van Learnbeat? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen jou graag verder.

Je kunt ons bereiken via 071-5144482 of [email protected].

Tarieven Disco 24/25

Kosten zijn per leerling per jaar.

Methode

Digitaal in Learnbeat

Digitaal in Learnbeat met lesboek

Disco

prijs op aanvraag

prijs op aanvraag

Ben je benieuwd wat Learnbeat nog meer te bieden heeft voor het vak Latijn?

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?