Learnbeat   »   Lesmateriaal   »   Disco

Disco

Latijn

Onderbouw

vwo

  • Interactief Latijn leren
  • Veel aandacht voor vertaaldidactiek
  • Zelfstandig werken met directe feedback en adaptief oefenen
Over Disco Bekijk Disco Meer weten

Over Disco

Interactief Latijn Leren

Met Disco gaan leerlingen actief aan de slag met Latijn. De samenstellers hebben vertaaldidactiek centraal gezet: dat komt neer op veel werken met teksten en een actieve verwerking van de grammatica. Door de directe feedback die Learnbeat biedt kunnen leerlingen goed zelfstandig werken. Daarbij kunnen leerlingen adaptief oefenen met woordenschat en grammatica.

Creër je eigen leerlijn

Disco bestaat uit 59 lessen, bestemd voor de leerjaren 1 tot en met 3. Wat je in welk leerjaar behandelt kun je als docent zelf bepalen. Voor je klassen zet je steeds alleen datgene klaar waar de leerlingen ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Bovendien kun je de lesmethode aanvullen met eigen materiaal in de vorm van extra oefeningen, klassikale uitleg van complexe grammatica, (diagnostische) toetsen, of extra aandacht voor cultuur en geschiedenis.

“Het mooie vind ik dat ik mijn leerlingen kan volgen. Ik zie precies hoe ver ze zijn, wat ze goed doen en welke fouten ze maken. Daardoor kan ik de leerlingen gericht helpen.”
RGO Middelharnis
René Stellingwerff
RGO Middelharnis

Bekijk Disco

Wat biedt Disco in Learnbeat?

De eerste 30 lessen van Disco zijn inmiddels in Learnbeat beschikbaar – ruim voldoende om in het eerste leerjaar mee aan de slag te gaan. De lessen zijn steeds als volgt opgebouwd:

  • Grammatica: activeren van voorkennis en uitleg nieuwe grammatica
  • Teksten: Latijnse vertaaltekst, geplaatst in een (historische/mythologische) context Woorden
  • Verdieping: beeld, extra verhalen en achtergronden, en cultuur.
  • Zelftoetsen: diverse toetsen over de woorden en de behandelde grammatica
  • Eindtoetsen in meerdere versies: woorden, grammatica en een proefvertaling

Vraag een demo aan van Disco en je ontvangt toegang tot de lessen 4-7, zodat je de kans krijgt om het materiaal en de mogelijkheden van Learnbeat rustig te bekijken.

Waaruit bestaat het lesmateriaal?

Iconen features_romein

Verdieping op taal en cultuur

In het onderdeel Verdieping wordt veel aandacht besteed aan kunst en cultuur en receptie van de Oudheid. Dit onderdeel bevat ook creatieve opdrachten, zoals zelf Latijn schrijven.

Iconen features_toetsen

Zelftoets en eindtoetsen

Bij elke les hoort een uitgebreide set toetsen over woordenschat en grammatica, en een proefvertaling. Leerlingen kunnen oefenen met de diverse zelftoetsen. Voor de docent zijn er per les toetsen over woorden en grammatica beschikbaar en een proefvertaling met begripsvragen.

Iconen features lagen

59 lessen voor de hele onderbouw

Disco bestaat totaal uit 59 lessen, met als rode draad (in het begin) het verhalengoed over Romeinse goden en halfgoden, ingebed in de ontstaansgeschiedenis van het Romeinse rijk. Vanaf les 32 volgen de lessen de lijn van de verdere geschiedenis van de Romeinse Republiek en het Keizerrijk. De lessen kennen een vaste opbouw, waarin grammatica, tekst en cultuur en woordenschat steeds in logische volgorde aan bod komen.

Iconen features_boeken

Ook boeken

Naast het aanbod in Learnbeat is er bij Disco een Tekstboek (met alle 59 teksten), een Leerboek (in twee delen) en een Oefenboek (in twee delen). Het digitale aanbod in Learnbeat kan zowel ter aanvulling als ter vervanging van de boeken dienen. Wil je werken met een combinatie van boeken en het digitale materiaal? Neem dan contact op met de uitgever van Disco, Primavera Educatief (www.primaveraeducatief.nl).

Disco gratis en vrijblijvend proberen?

Meer weten over Disco in Learnbeat?

Demonstratie op je school

We komen graag volledig vrijblijvend bij je langs op school om je alles over Disco te vertellen. Ook geven we dan een uitgebreide demonstratie van de digitale mogelijkheden van de methode. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact op!

Meer weten?

Bestellen? Mail ons op startenmet@learnbeat.nl of bel (020) 70 09 854.

Sales bij Learnbeat

Tarieven

Tarieven Disco 2019/2020

Kosten zijn per leerling per jaar.

latijn-methode-disco-primavera pers-learnbeat-tarieven-2020:2021

Interessante blogs