docent-scheikunde-vertelt-over-werken-met-methode-Chemie-in-Onderzoek-in-Learnbeat

[Video] Docenten over digitaal lesgeven in Learnbeat voor Nederlands en scheikunde

Eind 2019 bezocht ik, samen met cameraman Thijs, verschillende docenten die  voor hun vak werken met een digitale lesmethode in Learnbeat. Op het Canisius College in Nijmegen werkt de sectie scheikunde met verschillende klassen digitaal. Zij gebruiken daarvoor de scheikundemethode  Chemie in Onderzoek, aangevuld met eigen lesmateriaal. Docent Nederlands Wim Koster werkt op het Roelof van Echten College Hoogeveen met Leswijs Nederlands in Learnbeat. In twee nieuwe video’s delen deze docenten scheikunde en Nederlands hun ervaring.

Geschreven door
Marit Rooijakkers

Chemie in Onderzoek als basis, aangevuld met ons eigen lesmateriaal

Omdat we het belangrijk vinden dat we naast een sterke basismethode die de inhoud behandelt, óók zelf lesmateriaal willen maken, kozen we voor Chemie in Onderzoek in Learnbeat” vertelt docent scheikunde Esther Broen. Op die manier geeft de school invulling aan de doelstellingen differentiatie en gepersonaliseerd leren.

Digitaal lesgeven leidt tot een beter gesprek met de leerling

Werken met Learnbeat geeft ons veel informatie over elke leerling, waarover we met die leerling in gesprek kunnen gaan” vertelt de docent scheikunde enthousiast. De dashboards in Learnbeat laten in één oogopslag de voortgang en resultaten zien van elke klas en leerling. Ook is duidelijk hoe leerlingen op Reproductie-, Toepassing- en Inzicht-niveau scoren. “Daarnaast kunnen we eenvoudig informatie uitwisselen met andere docenten en mentoren.

Met Leswijs Nederlands bied ik een allesomvattend jaarprogramma

Docent Wim Koster werkt met veel plezier met Leswijs Nederlands in Learnbeat, omdat de leerlingen zelf er met veel plezier in werken. “Dat werkt gewoon aanstekelijk!” aldus de bevlogen docent. “Mijn leerlingen zien zelf in Learnbeat wat ze fout gedaan hebben en willen daar echt van leren; ze vragen me nu veel vaker hoe iets precies zit omdat ze het écht willen snappen. Daarnaast bespaar ik zelf veel tijd in de voorbereiding en op nakijkwerk doordat ik alles digitaal toets.”

Ervaar zelf het gemak van digitaal lesgeven

Ben je nieuwsgierig geworden door deze gebruikersverhalen? Probeer dan zelf of Learnbeat iets voor jou is. Vraag hier je proefaccount aan.

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?