[Update] Nieuwe werkvorm in Learnbeat: Meerkeuzetabel

 

Verschillende soorten vragen gebruiken maken je lessen leuker en leerzamer. Je hebt zeker al wat te kiezen in Learnbeat, maar we kregen van docenten te horen dat er wat miste. We hebben daarom een nieuwe werkvorm toegevoegd: de meerkeuzetabel. 

Geschreven door
Anton

Met deze werkvorm kan je eenvoudig veelzijdige meerkeuzevragen opstellen. Leerlingen kunnen hierbij antwoorden aanvinken. Mogen er meerdere antwoorden per rij gegeven worden? Dat kan je instellen met de daarvoor bestemde knop. Ook het antwoordmodel klik je eenvoudig aan met je cursor.

 

Aan de slag met de meerkeuzetabel

De nieuwe werkvorm kan je vanaf nu tegenkomen in het lesmateriaal van uitgevers. Zelf aan de slag met de meerkeuzetabel? Dat kan! Je vindt deze werkvorm in de auteursomgeving. Voeg een nieuwe opgave toe en je zal zien dat de meerkeuzetabel in het rijtje ‘vragen’ rechts staat.

Werk jij nog niet met Learnbeat en zou je de werkvorm Hedy graag eens willen bekijken? 

Vraag dan nu een proefaccount aan. 

Laat Learnbeat de vragen nakijken

Omdat de meerkeuzetabel een gesloten vraag is, kunnen de antwoorden van jouw leerlingen automatisch nagekeken worden. Dat scheelt nakijktijd en geeft leerlingen sneller terugkoppeling over hun voortgang.

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?