docenten-leren-tijdens-het-bootcamp-werken-met-Learnbeat

[Interview] ‘In de training maakte ik zelf lessen, presentaties en toetsen’

Overweeg je om je leerlingen met zelf ontwikkeld lesmateriaal te laten werken? Wie een training of bootcamp volgt is daar goed op voorbereid! Tijdens de trainingen ga je direct zelf aan de slag met het maken van eigen lesmiddelen. Irene Schuring, docent economie op het Nifterlake College, volgde een tweedaagse bootcamp in december

‘Ik heb een workshop gevolgd over de presentatie- en toetsmodus in Learnbeat. Daar heb ik tips gekregen over hoe ik binnen 10 minuten een quiz kan maken om in de klas te gebruiken.’

Klassikale quizzen met Learnbeat

Met de interactieve presentatiemodus in Learnbeat geef je klassikaal uitleg, toon je video’s of neem je een quiz af. Op je digibord. Hebben je leerlingen een eigen device? Dan kijken ze automatisch met je mee op hun eigen scherm. Na het geven van de presentatie kunnen je leerlingen de quiz nog een keer rustig nalezen en bekijken. Handig als je de voorkennis van leerlingen wilt activeren en daar een andere werkvorm voor wilt gebruiken. Je leest meer over het maken van presentaties op de supportsite van Learnbeat.

Learnbeat bootcamp

Bij een bootcamp is het hele team van Learnbeat beschikbaar om je te helpen. Bijvoorbeeld met het maken van je eigen lesmateriaal of leerlijn. Ze denken ook mee over een goede opzet van je digitale toets en geven antwoord op al je technische vragen. Rosanne is supportmedewerker en vindt de bootcamps altijd leuk om mee maken: ‘Omdat we met een heel team zijn, is er ruimte voor persoonlijk contact. Docenten weten meestal van te voren ongeveer wat ze willen met Learnbeat. Ik denk met hen mee en leg van alles uit. Aan het eind van de bootcamp zijn ze altijd enthousiast en weten precies hoe ze meteen de volgende dag met Learnbeat aan de slag kunnen. Dat geeft mij een gevoel van voldoening. Ik heb docenten écht op weg geholpen!

Zelf lesmateriaal maken in Learnbeat

In Learnbeat maak je snel en gemakkelijk zelf lesmateriaal. Dat kan door lesmateriaal uit de bibliotheek in Learnbeat te putten en bestaand lesmateriaal te arrangeren: bijvoorbeeld door hoofdstukken, paragrafen, activiteiten en opdrachten toe te voegen aan bestaand lesmateriaal. Maar je kunt binnen Learnbeat ook ‘from scratch’ je eigen lesmateriaal ontwikkelen.

Wil je de sfeer proeven van een bootcamp en horen wat docenten daarvan vonden? Bekijk dan het filmpje over de bootcamp van december. Naast bootcamps geeft Learnbeat trainingen over gepersonaliseerd leren, learning analytics en het ontwikkelen van eigen lesmateriaal.

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?