Studieplanner-Learnbeat-geeft-leerlingen-feedback

Een studieplanner die de leerling feedback geeft

We horen vaak van docenten die werken met Learnbeat, dat zij graag alle lesmaterialen op één plek bij elkaar willen zetten. Per klas overzichtelijk per lesweek gesorteerd in een vaste structuur. Op die manier kan de leerling vanuit één startpunt gemakkelijk werken met al het lesmateriaal. Ook als dat van verschillende uitgevers komt of de docent zelf lesmateriaal heeft gemaakt. Dat kan vanaf nu met de studieplanner in Learnbeat. Hierin zien de leerlingen altijd wat er aan huiswerk te doen is per vak, welk deel ze al af hebben en welk deel ze nog moeten doen.

Dit blog is geüpdatet op 4-2-2022. 

Sander van Learnbeat

Waarom een studieplanner in Learnbeat?

Sander Ton, UX Designer & Researcher bij Learnbeat licht toe: “Docenten hebben hun lesmateriaal in Learnbeat staan, maar hadden nog geen manier om dit lesmateriaal te koppelen aan een wekelijkse planning. In gesprekken met docenten merkten we dat ze dit wel graag willen. Zodat het voor leerlingen in één oogopslag duidelijk is wat ze wanneer moeten doen. Daarom hebben we een studieplanner toegevoegd aan de digitale omgeving Learnbeat. Dat maakt het voor docenten eenvoudig om het lesmateriaal per week of per les klaar te zetten en leerlingen zijn met één klik bij de juiste opgaven.”

Wat maakt juist deze studieplanner uniek?

Sander: “Docenten kunnen zelf de regie nemen in welk materiaal ze voor welke klassen willen inzetten, ongeacht het niveau of leerjaar. En ongeacht de uitgever of auteur. De studieplanner bundelt alles van educatieve uitgevers, open materiaal, collega’s of van de docent zelf. Het lesmateriaal dat je toevoegt aan de studieplanner wordt een directe koppeling naar de opgaven of de theorie en geeft automatisch informatie over de voortgang per leerling. Zo zien docenten in de studieplanner direct hoe ver de leerlingen zijn en of het huiswerk door iedereen in de klas gemaakt is.”

Wat mogen we in de toekomst verwachten?

Sander: “We zijn trots op de functionaliteit en op de wijze van totstandkoming. Deze studieplanner is een echte co-creatie van docenten en ontwikkelaars bij Learnbeat. Op basis van hun feedback en suggesties zullen we in de komende maanden nog een aantal dingen toevoegen en verbeteren. Zo brengen we onze digitale leeromgeving telkens weer een stapje verder. Een van de meest gehoorde verzoeken is het maken van één studieplanner die je kunt gebruiken voor meerdere klassen. Inmiddels hebben we hier een oplossing voor ontwikkeld binnen de studieplanner van Learnbeat.”

Wil je de studieplanner in Learnbeat zelf bekijken?

Dat kan! Vraag hier je gratis proefaccount aan en neem een kijkje in de Learnbeat studieplanner. Hierin vind je voorbeeldplanningen voor verschillende vakken en krijg je een indruk van de mogelijkheden van de studieplanner in Learnbeat.

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?