[Nieuws] Learnbeat en Noordhoff ZorgPad Zorg & Welzijn bundelen de krachten

ZorgPad Zorg & Welzijn, de digitale leeroplossing voor verpleging en verzorging voor het mbo, en Learnbeat, hét digitale platform voor lesgeven en leren, slaan de handen ineen. Samen gaan ze het lesgeven en leren toegankelijker en overzichtelijker maken. Vanaf het komende studiejaar krijgt ZorgPad Zorg & Welzijn Learnbeat als nieuwe leeromgeving.

Geschreven door
Marit Rooijakkers

In Learnbeat navigeren docenten en studenten eenvoudig door het lesmateriaal. De voortgang en de resultaten van studenten zijn in Learnbeat makkelijker te monitoren, waardoor de docent op elk moment kan zien hoe een student of klas ervoor staat. Docenten kunnen bovendien de mogelijkheid zelf lesmateriaal toevoegen, aanpassen en klaarzetten.

Nadruk op maatwerk en eigen initiatief

Patrick Hendriks, General manager bij Noordhoff Zorg, is enthousiast over de samenwerking met Learnbeat: “Noordhoff Zorg wil docenten en studenten van ZorgPad Zorg & Welzijn de nieuwste platformtechnologie bieden. Learnbeat is een rijke leeromgeving met functionaliteiten waarmee ze het lesmateriaal heel soepel kunnen gebruiken. Learnbeat is een betrouwbare partij die zich in de praktijk al ruimschoots heeft bewezen, daarom durven we de samenwerking met een gerust hart aan.”

"Learnbeat legt sterk de nadruk op maatwerk en eigen initiatief. Studenten kunnen gemakkelijk zelfstandig in het materiaal zoeken en gebruiken wat ze nodig hebben om met concrete praktijksituaties om te gaan"
Patrick Hendriks
General Manager bij Noordhoff Zorg

De student kan zijn werk bijhouden in een portfolio. Zelfs werkbegeleiders kunnen toegang krijgen tot Learnbeat, zodat ook zij de voortgang van hun studenten kunnen volgen via het platform.

Patrick is ook blij met de frisse uitstraling van Learnbeat. “Video’s, 3D-animaties en andere visuals worden uitstekend weergegeven en de teksten zien er helder uit. De voorleesfunctie maakt ZorgPad Zorg & Welzijn ook toegankelijk voor bijvoorbeeld studenten met dyslexie.”

Leren en lesgeven in ZorgPad Zorg & Welzijn worden beter en leuker

Volgens Koen Strous, directeur van Learnbeat, worden het leren en lesgeven in ZorgPad Zorg & Welzijn leuker en beter op het nieuwe platform: “Learnbeat is modern en heeft veel ervaring in het mbo. 

"Elke dag werken 40.000 mbo-studenten met Learnbeat. We richten ons op de interactie tussen docent en student."
Koen Strous
Oprichter en directeur van Learnbeat

“Learnbeat heeft daar waardevolle features voor. Docenten kunnen studenten individueel en klassikaal op de voet volgen en feedback geven. Ook kunnen ze het materiaal met elkaar delen. Omdat ROC’s zelf bepalen hoe hun curriculum eruitziet, is het handig dat ze het lesmateriaal kunnen aanpassen aan hun eigen specifieke wensen. Learnbeat biedt ook een toetsfunctie. Hiermee kunnen docenten veilig toetsen afnemen, en die bijzonder efficiënt nakijken en beoordelen. We zien uit naar de samenwerking met Noordhoff Zorg omdat we graag bijdragen aan zo goed en inspirerend mogelijk onderwijs.”

Ervaar de voordelen van Learnbeat

Wil jij alvast rondkijken in digitale leeromgeving Learnbeat? Maak direct een gratis account aan. 

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?