[Nieuw] De Learnbeat Community voor docenten
‘Voor docenten, door docenten!’. Dat is het idee achter de community die Learnbeat dit jaar in het leven riep. Werk jij met Learnbeat en wil jij ideeën uitwisselen met andere docenten over jouw vak? Of ben je benieuwd naar tips en tricks van Learnbeat zelf? Heb je een ontzettend gave lesmodule gemaakt voor maatschappijleer en denk je dat meer scholen die kunnen gebruiken? Dan ben je bij de Learnbeat Community op de goede plek. In deze blog lichten we toe wat je als docent allemaal kan met de community.
Wat is de Learnbeat Community?
Je kunt in de Learnbeat Community contact leggen met andere docenten die Learnbeat gebruiken. Maar ook met Learnbeat-medewerkers. Zo kun je berichten, polls, foto’s en video’s delen maar ook chatten. Hieronder zet ik op een rijtje wat je als docent allemaal uit de community kunt halen.
Wil je meer weten? Ik licht verder in het blog elk onderdeel toe:.
- Deel je eigen lesmateriaal met collega-docenten!
- Blijf op de hoogte van all things Learnbeat
- Tips van andere docenten
- ‘Vraag maar raak’-uurtje op vrijdag
- Denk mee over functionaliteiten van Learnbeat
1. Eigen lesmateriaal delen met andere docenten
De community is de perfecte plek om eigen lesmateriaal te delen met je collega’s op andere scholen. En het is ook nog eens heel eenvoudig! Als je je eigen lesmateriaal wil delen, dan zet je de volgende stappen: plaats in Learnbeat het gewenste materiaal in de bibliotheek en kies bij het kopje ‘toegang’ de optie ‘alle scholen’. Het materiaal is nu voor alle gebruikers van Learnbeat te vinden. De link naar de bibliotheek kun je vervolgens in de community delen. Je kunt ook een toelichting bij het materiaal geven.
Andere docenten die het materiaal willen gebruiken hoeven via de link alleen nog maar te kiezen aan welke klassen ze het willen toevoegen en kunnen aan de slag!
Dit zijn een paar voorbeelden van modules en lespakketten die gedeeld zijn in de community:
- Nederlands: debatteren en ‘Meest gemaakte fouten in het examen’
- Duits: examenidioom
- Biologie: ‘Het Tuintjes project’
- Scheikunde: ‘Duurzame energie’ en ‘Mineralogie’
- Science & Technology: ‘Hoe schoon zijn mijn handen?’
2. Blijf op de hoogte van all things Learnbeat
Join jij de community? Dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe functionaliteiten en andere leuke nieuwtjes. Denk aan een bericht over de de knop waarmee je zelf collega’s toestemming geeft om lesmateriaal te bewerken. Of de aankondiging van die ene webinar over digitaal toetsen waar je naar op zoek was. En je weet natuurlijk als eerste dat er nieuw lesmateriaal in de bibliotheek van Learnbeat bijgekomen is. Wil je niks missen over jouw vak of een specifiek thema? Volg dan de topics die jij relevant vindt.
3. Tips van andere docenten
In de community delen andere docenten handige tips en tricks. Bijvoorbeeld over werken met de auteursomgeving van Learnbeat. Of hoe je in Learnbeat een kruiswoordpuzzel kunt maken met behulp van de werkvorm hotspot op afbeelding. Je kunt in de community ook ervaringen en inspiratie uitwisselen met andere docenten. Als jij in je dagelijkse lespraktijk tegen een bepaald probleem aanloopt, heeft een docent op een andere school daar vaak wel een goede oplossing voor.
4. Vraag maar raak
Heb je vragen over (eigen) lesmateriaal of een specifieke functionaliteit in Learnbeat? Stel ze in het tweewekelijkse vragenuurtje. ‘Vraag maar raak op vrijdag‘ is het open webcamkanaal van de community. Hier kun je face to face je vraag stellen aan collega-docenten of iemand van Learnbeat.
5. Denk mee over functionaliteiten van Learnbeat
Het team van Learnbeat vindt jouw mening en input enorm waardevol. Daarom vragen we regelmatig in de community of jij feedback wilt geven. Bijvoorbeeld: hoe jij een nieuwe functie vindt werken in de lespraktijk.
Zo heeft een aantal docenten uit de community recent de nieuwe toets-inplannen functie getest. Ook keek de community mee naar de mogelijkheid om bestanden in te leveren via Office 365. We horen in de ontwikkelfase van nieuwe functies graag van docenten hoe ze hier tegenaan kijken. Denk je graag mee over dit soort dingen? Volg dan het topic ‘Nieuwe functionaliteiten in Learnbeat’.
Word lid van de Learnbeat Community
Heeft dit blog jou nieuwsgierig gemaakt? Als je met Learnbeat werkt kun je als docent gratis lid worden van de community. Meld je hier aan.
Werk je nog niet met Learnbeat? En wil je eens rustig rondkijken in deze leeromgeving zonder dat je ergens aan vastzit? Vraag hier een gratis proefaccount aan: