Redacteurs van Learnbeat trainen de deelnemers van de Learnbeat Academy

Nieuw: de Learnbeat Academy voor docenten

De afgelopen twee maanden vond de eerste editie van de Learnbeat Academy plaats. In deze online cursus van zes weken leerde een groep enthousiaste docenten alle ins- en outs om zelf lesmateriaal te maken in Learnbeat.

Geschreven door
Maj Hansen

De Learnbeat Academy: voor enthousiaste docenten

De deelnemers zijn docenten die net beginnen met Learnbeat of zich verder willen verdiepen in het zelf maken van opgaven. Bijvoorbeeld om leerdoelgericht te kunnen werken, de studieplanner beter in te kunnen zetten of meer te leren over samenwerken in Learnbeat.

Van de juiste digitale werkvorm kiezen tot structuur aanbrengen

Onder begeleiding van twee ervaren redacteuren leren docenten meer over:

  • het structureren van lesmateriaal;
  • het ordenen van theorie;
  • de verschillende werkvormen efficiënt gebruiken;
  • het optimaal inzetten van de verschillende soorten activiteiten;
  • het toevoegen van cognitieve niveaus en onderwerpen aan opgaven;
  • formatief en summatief toetsen met Learnbeat;
  • het delen van lesmateriaal met collega’s.

Wekelijks aan de slag

Natuurlijk mochten de deelnemers tijdens de cursus ook zelf een casus aandragen. Zo werkten de docenten wekelijks aan hun eigen materiaal en kregen ze de mogelijkheid om tips en advies te vragen aan lesmateriaal-experts van Learnbeat

Om de week waren er vragenuurtjes. Hier was aandacht voor gerichte vragen en deelnemers konden zo van elkaar leren. De opgedane kennis pasten zij meteen toe in gerichte opdrachten, zoals het maken van een redactiewijzer. 

De opdrachten werden door zowel de redacteuren als mededocenten van feedback voorzien. Deze uitwisseling vond plaats in een groep in de Learnbeat Community. Na afronding van het traject ontvingen de deelnemers een certificaat.

"Ik vond het een complete cursus met heel praktische insteek. Erg fijn om gewoon echt bezig te zijn met je eigen materiaal. Er was veel ruimte voor vragen."
Wilma Akkerman
docent techniek, St. Bonifatiuscollege Utrecht

Zelf aan de slag met lesmateriaal maken in Learnbeat

In de auteursomgeving van Learnbeat kun je als docent flexibel en actueel lesmateriaal maken. Je hebt keuze uit 8 soorten activiteiten met daarbinnen nog eens 16 verschillende werkvormen. Je kunt bestaand materiaal aanvullen met een relevante YouTube-video of zelf from scratch een interactieve presentatie maken. Gebruik de formule-editor voor Nask, of zet een Hotspot-op-afbeelding in om topografie te oefenen. Het mooie is dat het materiaal dat jij aanvult of samen maakt met collega’s voor je leerlingen allemaal overzichtelijk in één omgeving verschijnt.

Interesse? Houd de socials in de gaten voor de volgende editie van de Learnbeat Academy.

Samenstellen, maken en delen

Het stappenplan helpt je op weg met het maken van je eigen lesmateriaal. Vraag hem hier gratis aan.

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?