docenten-leren-tijdens-het-bootcamp-zelf-lesmateriaal-maken-en-werken-met-Learnbeat

[Interview] ‘Door het Learnbeat bootcamp heb ik zin gekregen om zelf digitaal lesmateriaal te maken’

Een zonnige ruimte gevuld met 30 docenten en 8 trainers. De docenten komen uit het hele land en verdiepen zich in digitale tools. Ze maken hun eigen lessen en verkennen hoe ze vorm kunnen geven aan maatwerk voor de leerling. Waarbij workshops en vertier – zoals een rondvaart door Leiden, heerlijk eten en overnachten in een hotel – elkaar afwisselen. Twee docenten deden op 1 en 2 juni mee aan een tweedaagse bootcamp van Learnbeat en vertellen erover.

In twee dagen de fijne kneepjes van Learnbeat leren

Learnbeat organiseert verschillende bootcamps. Tijdens de bootcamp van juni stond de inzet van digitale tools in de klas centraal en oefenden docenten met het zelf maken van digitaal lesmateriaal.

De digitale leeromgeving past goed bij onze LOOT-school

Peter Oudesluijs was erbij op 1 en 2 juni. Hij is docent Frans en Engels op het Sint-Joriscollege in Eindhoven; een TopSportTalentschool. Oudesluijs: ‘Topsporters hebben op onze LOOT-school hun eigen curriculum. Daarom is werken in een digitale leeromgeving erg handig. Onze leerlingen kunnen waar ze ook zijn in de wereld inloggen en werken. 

Door het bootcamp heb ik weer zin gekregen om digitale lessen voor leerlingen te maken.

De tweedaagse was goed verzorgd en het team van Learnbeat waren erg enthousiast. En er was in het programma volop tijd om eens met collega’s uit het land te praten. Ik heb het erg leuk gehad!’

Klaarstomen voor een nieuw schooljaar

Sharon van Manen volgde de bootcamp samen met een collega Engels. Volgend schooljaar gaan zij op hun school, het Wellantcollege Montfoort, voor het eerst met Stercollecties in Learnbeat aan de slag. Van Manen: ‘In de eerste klas gaan we volgend jaar met iPads werken én met een nieuwe methode. We willen dat het meteen goed gaat en daarom zijn we op het Learnbeat bootcamp. We hebben in Learnbeat gewerkt en een deel van ons PTO samengesteld. Daarbij leerden we hoe je verschillende soorten toetsvragen kunt maken. Het was allemaal super leuk en goed geregeld. Echt top!’

Ook zin in een bootcamp?

Learnbeat organiseert maandelijks bootcamps in Leiden, speciaal voor wie wil oefenen met het inzetten van digitale tools in de klas en het zelf maken van lessen. Voor een een- of tweedaagse training kun je je opgeven als je meer vaardigheden wilt opdoen en wilt oefenen rond de thema’s digitale didactiek en gepersonaliseerd leren. Docenten kunnen na deze training zelfstandig aan de slag met het maken van digitale lessen en het inzetten in de klas. 

Wil je meer weten over het maken van eigen lesmateriaal? Vraag dan het Stappenplan Zelf lesmateriaal maken aan.

Samenstellen, maken en delen

Het stappenplan helpt je op weg met het maken van je eigen lesmateriaal. Vraag hem hier gratis aan.

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?