alles-kan-in-een-digitale-leeromgeving

[Interview]‘ Handig dat alles in één digitale leeromgeving kan!’

Jürgen Enser geeft verschillende vakken aan vmbo-basis-kader-leerlingen op Het Assink Lyceum. Sinds hij werkt met Learnbeat, wil hij niet anders meer: ‘Ik vind het zo handig dat alles in één digitale leeromgeving kan!’

‘Ik las een bericht over Learnbeat in SOMtoday en heb meteen een demo-account aangevraagd. Toen ik met het programma aan het stoeien was, dacht ik: Dit is leuk!’

‘Ik geef onder andere biologie, NaSk, Mens en Natuur, Verzorging en DOE-tijd en ICT. Ik begon met het zelf maken van lesmateriaal voor Mens & Natuur in Learnbeat. Toen ik contact zocht met Learnbeat, omdat ik meer wilde weten, werd ik uitgenodigd voor een bootcamp. In twee dagen heb ik leren werken met alle belangrijke functies binnen de digitale leeromgeving. Dat is me goed bevallen. Wat een leuk en enthousiast team! Ik voelde me meteen op mijn plek; ik kon allerlei vragen stellen en kreeg goede adviezen.

DOE-tijd

Ik geef op school ook DOE-tijd. Dat is projectonderwijs dat we geven op basis van acht thema’s per leerjaar voor klas 1 en 2 BK. Het lesmateriaal hebben we zelf ontwikkeld en geschreven. Tijdens de bootcamp wilde ik dat materiaal in Learnbeat zetten. Daarbij kreeg ik advies en hulp van het team van Learnbeat. Daarna heb ik op school zelf een demonstratie gegeven. Collega’s waren enthousiast en we besloten Learnbeat in één klas uit te proberen.

Ik werk nu in een aantal basis- en kaderklassen met Learnbeat. Voor Mens en Natuur gebruik ik de Stercollecties die in Learnbeat staan. Verder geef ik NaSk met de methode Einstein. Ik kan inmiddels ook als leerling inloggen en leerlingen vooruit helpen als ze iets moeilijk vinden. En leerlingen vinden het fijn dat ze in Learnbeat direct hun resultaten zien.

Alles in één leeromgeving

Voor het vak Verzorging zet ik recepten met vragen en opdrachten in Learnbeat. Leerlingen kunnen hun resultaten uploaden en vervolgens kan ik de opdracht beoordelen en feedback geven. Het is zo handig dat alles in één programma kan!

Het is mijn persoonlijke missie om mijn collega’s enthousiast te maken voor Learnbeat. Dat lukt heel goed. Binnenkort staat Learnbeat op de agenda van het iPad-café voor docenten op onze school. Dan vertel ik over mijn ervaringen en hoop ik dat collega’s aansluiten en ook hun eigen lesmateriaal in Learnbeat zetten.’

Ontdek of werken met een digitale leeromgeving bij jou past

Ben je benieuwd naar Learnbeat en wat je hier als docent mee kunt? Kijk eens rustig rond in een gratis proefaccount. Vraag hem direct aan, zonder dat je ergens aan vastzit:

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?