6 voordelen van digitaal lesgeven met Learnbeat volgens docenten

De coronacrisis dwingt docenten om vanuit huis, op afstand les te geven. Een hele omschakeling voor iedereen. Docenten die ‘in de klas’ vooral met boeken werken hebben zich in korte tijd het werken met digitale leermiddelen eigengemaakt. En velen zijn daar ook nog eens tevreden over. In deze blog zetten we op een rijtje wat docenten de grote pluspunten vinden aan digitaal lesgeven met Learnbeat tijdens de coronacrisis.

Voordeel 1: Ik zie precies wat elke leerling doet en hóé

“Normaal kan ik niet in iedereen z’n schrift kijken. Nu zie ik in Learnbeat precies hoeveel elke leerling heeft gemaakt en hóé hij dat heeft gemaakt.

En het is nog leesbaar ook!

Ook zie ik hoe lang ze over een opgave doen en kan ik elke leerling persoonlijk feedback geven.”

zegt Eva Doornewaard, docent Nederlands op Pantarijn Kesteren
Lees het hele interview met Eva Doornewaard hier >>


“Zelf vind ik het ook prettig om te werken met BWI-lesmateriaal in Learnbeat omdat ik van elke leerling zijn voortgang en antwoord zie. Op onze school besteden we veel aandacht aan het nabespreken van toetsen en de theorie.

In Learnbeat zie ik precies waar de knelpunten zitten. Die bespreken we daarna met de hele klas.”

vertelt Ludwig van Aagten, docent BWI op Vakcollege Maarsbergen
Lees het hele interview met Ludwig van Aagten hier >>


Voordeel 2: Werken met Learnbeat motiveert leerlingen

Dat leerlingen zelf in Learnbeat zien hoe ver ze zijn en hoeveel ze nog moeten doen, motiveert hen echt. Ook zien ze zelf wat ze goed en wat ze fout hebben gedaan.

Ook leerlingen die normaal op school hun werk niet altijd af hebben, of dat altijd pas op het laatste moment doen, zijn nu al klaar met de keuzevakken. Ik denk dat dat komt doordat het lesmateriaal van Vertoog in Learnbeat heel gebruiksvriendelijk is, in combinatie met weinig afleiding thuis. Sport en het sociale leven van leerlingen liggen ook stil natuurlijk.

Ludwig van Aagten, docent BWI op Vakcollege Maarsbergen
Lees het hele interview met Ludwig van Aagten hier >>


Voordeel 3: Lesmateriaal maken in een handomdraai

Voor de vakken die ik geef bestaat geen kant-en-klaar lesmateriaal, maar in Learnbeat zet ik het zelf in elkaar. Voor mijn praktijkleerlingen moet de stof kort zijn, duidelijk en to the point. In Learnbeat maak ik het precies zoals ik zelf wil.

vindt Kees de Vries, docent en stagecoördinator praktijkonderwijs, Roelof van Echten College Hoogeveen.
Lees het hele interview met Kees de Vries hier >>


Voordeel 4: Sommige leerlingen bloeien op door digitaal lesgeven

“In de klas zijn er leerlingen die ik weinig hoor. Maar die appen mij nu wel in het weekend om een vraag te stellen, dat vind ik heel gaaf.

Voor kinderen die in de klas niet durven, is digitale communicatie een veilige manier om toch iets aan de docent te kunnen vragen.

ervaart Eva Doornewaard, docent Nederlands op Pantarijn Kesteren
Lees het hele interview met Eva Doornewaard hier >>


Voordeel 5: Actualiteit in de les verwerken, met behoud van de sterke basis

Docent Nederlands Eva Doornewaard voegt haar eigen inbreng naadloos toe aan het bestaande lesmateriaal van Leswijs Nederlands. “Ik ben normaal veel in de weer met krantenknipsels als ik eens een actualiteit wil behandelen. Maar dan kan ik geen zinnen weghalen, als ik iets bijvoorbeeld te moeilijk vind. En het kost tijd!

Terwijl ik die tekst gewoon in Learnbeat kan plakken en aanpassen. En het mooie is: als ik iets toevoeg dan hebben die leerlingen niet eens door of het bij de methode hoort of niet.

De vormgeving blijft dus gelijk.”

vertelt Eva Doornewaard, docent Nederlands op Pantarijn Kesteren
Lees het hele interview met Eva Doornewaard hier >>


Voordeel 6: Lesgeven op afstand met Learnbeat gaat gewoon heel goed

“Ik ben positief verrast over hoe goed docenten het digitale lesgeven met Learnbeat oppikken.

Van sommigen had ik dat niet verwacht, maar ook hen gaat lesgeven op afstand op deze manier heel goed af”.

Bas Roosen, vestigingsdirecteur Winford Amsterdam
Lees het hele interview met Bas Roosen hier >>


“Ik zou zeggen: ga er gewoon mee aan de slag dan merk je vanzelf wel hoe prettig het werkt.

Je kunt er je eigen lesmateriaal in maken, de voortgang van leerlingen in volgen en de interactie opzoeken met bijvoorbeeld quizzen en toetsen afnemen. En kom je er even niet uit? Dan kun je altijd op de toeter in Learnbeat drukken om hulp te vragen van het supportteam.”

raadt Kees de Vries aan, praktijkdocent en stagecoördinator op het Roelof van Echten College
Lees het hele interview met Kees de Vries hier >>

Ook ná de schoolsluiting gratis werken met Learnbeat

Rond dit schooljaar af met Learnbeat, gratis of tegen gereduceerd tarief. 

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?