De studieplanner in Learnbeat waarmee leerlingen zelfstandig leren.

Zelfstandig leren op afstand met de studieplanner van Learnbeat

Nu je leerlingen zelfstandig thuis aan de slag moeten, is het handig als jij ze als docent overzicht kunt bieden. Dat kan eenvoudig met de studieplanner van Learnbeat. Projecten, toetsen en vakanties zet je in deze planning. Zo zorg je voor structuur voor jezelf, je collega’s, maar zeker voor je leerlingen. Hier vertellen we wat je als docent allemaal met de studieplanner van Learnbeat kunt doen.

Geschreven door
Maj Hansen

Houd een vinger aan de pols

Met de studieplanner van Learnbeat kun je 24/7 in de gaten houden welke leerlingen bezig zijn met welke opdrachten. Wie ligt er op schema en wie niet? Bovendien zie je meteen hun resultaten doordat het percentage goede en foute antwoorden erbij staat.

Lees hier nog even weten wat het verschil is tussen een huiswerkplanner en een studieplanner.

Leerlingen kunnen zelfstandig leren met de studieplanner

Op de studieplanner zien leerlingen precies wat er per week van ze verwacht wordt. Ze kunnen direct aan de slag met de juiste stof, via de links naar het juiste lesmateriaal die jij hebt toegevoegd.

Zien hoever je bent
Je kunt als docent onderwerpen en leerdoelen noteren. Vervolgens koppel je het lesmateriaal wat hierover gaat. Zo navigeren je leerlingen via de studieplanner meteen naar het juiste onderdeel én houden ze zicht op het leerdoel. Ze zien in voortgangsbalkjes welk percentage ze al gemaakt hebben van de planning. Doordat leerlingen zelf weten waar ze staan, blijven ze gemotiveerd. Dit ziet docent Ludwig van Aagten ook in zijn lessen: “Het motiveert leerlingen enorm dat ze zelf zien hoe ver ze zijn”.

Maak je collega’s blij

Je deelt je weekplanning makkelijk met collega’s. Zij kunnen de planning weer naar eigen inzicht aanpassen. De studieplanner is ook nog eens flexibel. Vallen er onverwacht lessen uit? Dan verplaats je de weken. En als je met meerdere klassen werkt, kopieer je dezelfde weekplanning eenvoudig naar parallelklassen. Daarnaast scheelt het je zelf weer werk voor volgend jaar, want Learnbeat bewaart de planning voor je. Zo kunnen jij en je collega’s een succesvol lesplan meerdere jaren gebruiken.

Differentiëren met de studieplanner in Learnbeat

De studieplanner is ook een fijne tool om te differentiëren. Je kunt namelijk verschillende leerroutes klaarzetten. Op die manier speel je in op verschillen in niveau, verwerking of leerstijl in de klas. Met kleuren maak je duidelijk welke opties er zijn. Voor de ene groep leerlingen zet je bijvoorbeeld route A (basis) klaar, en voor de andere groep zet je route B (verdiepend) klaar. Dit kan zonodig op basis van de uitkomst van een formatieve toets.

Ervaringen van docenten

Docent geschiedenis Marloes Korsten vertelt in een interview over de studieplanner: “Ik vind het zelf ideaal om daarmee te werken en de leerlingen ook. Ze zien per week precies wat er van ze verwacht wordt, wat ze moeten lezen en welk huiswerk ze moeten maken. Met een balkje geeft Learnbeat aan wat ze dan van dat huiswerk al af hebben en wat nog niet.”

“Het werkt twee kanten op: voor hen is het overzichtelijker en voor mij is het ook overzichtelijk wie wel zijn werk af heeft en wie niet.”

Ook voor vakken als wiskunde is de studieplanner een uitkomst. Wiskundedocent Dianne van Asselt werkt al langere tijd met de studieplanner en ziet goede resultaten in haar klassen: “Het is fijn dat de leerlingen zelf kunnen zien hoe ver ze zijn in de studieplanner.

Plannen maar

Wil je ook het overzicht en de structuur ervaren van de studieplanner van Learnbeat? Bekijk hem hier, zonder dat je ergens aan vastzit, in een gratis proefaccount.

Benieuwd naar de studieplanner?

Vraag hier een speciaal Learnbeat proefaccount aan voor de studieplanner.

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?