Nieuwste blogs

Ga naar de blogs over:

Alle blogs

[Update] Vul jouw eigen Learnbeat activiteiten met al bestaande opgaven

Als docent wil je graag zelf je digitale lesactiviteiten en toetsen samenstellen. Het liefste kies je dan natuurlijk uit verschillende individuele opgaven, die je naar je eigen wens kunt arrangeren en aanvullen. Dat kan nu nóg makkelijker en beter met de vernieuwde opgavenbibliotheek van Learnbeat!

Onze opgavenbibliotheek is een unieke functionaliteit. Je kunt er niet alleen zoeken naar bestaande opgaven van jezelf en je collega’s, maar ook naar opgaven van uitgevers en docenten van andere scholen. In deze blogpost krijg je hier meer uitleg over.

Geschreven door
Leo

Waar vind je de opgavenbieb?

Wanneer je zelf aan de slag gaat met het maken of arrangeren van je lesmateriaal in Learnbeat, dan doe je dat in de auteursmodus. Als je in deze modus een activiteit opent, zie je rechtsboven de knop ‘Zoek bestaande opgave’. Deze leidt je naar de opgavenbibliotheek.

Filteropties

In de opgavenbibliotheek kun je zelf een zoekopdracht uitvoeren. Door onze geavanceerde voorsortering, komen de populairste opgaven die het beste in jouw activiteit passen vooraan in je zoekresultaten. Zo krijg je dus meteen mooie en kwalitatief goede opgaven te zien! Maar wist je dat we ook nog een aantal filters hebben gemaakt, waardoor je nóg betere resultaten kunt krijgen? 


Je kunt je zoekopdracht filteren op onderwerpen (de labels die aan vragen gekoppeld worden, ook wel de metadatering genaamd) en auteur. Wanneer je de optie ‘meer filters’ uitklapt, kun je je zoekopdracht nu nog verder specificeren op niveau en leerjaar, type lesmateriaal en cognitief niveau. Zo vind je bijvoorbeeld in een mum van tijd alle beschikbare opgaven die automatisch nagekeken worden.

Toevoegen aan je eigen activiteit

Wanneer je een mooie opgave op het oog hebt, kun je deze heel makkelijk toevoegen aan je activiteit. Druk op de grote blauwe knop rechtsonder in je scherm, en de opgave wordt automatisch achteraan je activiteit geplaatst. Hierbij verlaat je de bibliotheek niet, dus je kunt lekker door je zoekresultaten blijven bladeren tot je genoeg opgaven hebt toegevoegd.

Kortom, neem nu een kijkje in onze vernieuwde opgavenbibliotheek, en vul gemakkelijk je eigen lesactiviteiten en toetsen met diverse opgaven van verschillende auteurs!

Meer weten over de Opgavenbieb in Learnbeat? 

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?