leren-op-maat-wordt-mogelijk-dankzij-combinatie-Learnbeat-met-ThiemeMeulenhoff-methodes

Digitaal lesgeven met ThiemeMeulenhoff methodes in Learnbeat

Sinds dit schooljaar biedt Learnbeat nieuwe lesmethodes. We slaan de handen ineen met onderwijsuitgeverij ThiemeMeulenhoff! Na een succesvolle pilot zijn er inmiddels vijf lesmethodes van ThiemeMeulenhoff beschikbaar in Learnbeat: Op Niveau (Nederlands), New Interface (Engels), Feniks (geschiedenis), Impact (NaSk) en de Geo (aardrijkskunde). Je kunt deze methodes in leerjaar 1 en 2 gebruiken op alle niveaus van vmbo-bk tot vwo. Zo combineren we bewezen lesmethodes van ThiemeMeulenhoff met de flexibiliteit van Learnbeat’s digitale leeromgeving.

Lesmateriaal uit De Geo in Learnbeat

Win-win

De methodes van ThiemeMeulenhoff voor het VO zijn al langer digitaal te gebruiken, via ThiemeMeulenhoffs eigen platforms Schooltas en eDition. De uitgeverij heeft de ambitie om haar methodes op zoveel mogelijk manieren beschikbaar te maken voor haar gebruikers. Steeds meer scholen kiezen voor een schoolbrede digitale leeromgeving. Docenten willen bij zo’n overstap graag blijven werken met hun voorkeursmethode. In de bibliotheek van Learnbeat staan door deze samenwerking nu vijf grote, bewezen lesmethodes. In Learnbeat profiteer je als docent van extra mogelijkheden. Denk aan leerdoelgericht werken, digitaal toetsen en uitgebreide arrangeermogelijkheden om lesmateriaal naar wens aan te passen.

Onderwijs op maat

Stel, je bent docent Engels en je werkt met de methode New Interface. Dan kun je natuurlijk gewoon de methode volgen. Merk je dat jouw klas behoefte heeft aan extra oefeningen over de present perfect? Geen probleem! In de auteursomgeving van Learnbeat voeg je jouw eigen lesmateriaal toe of lesmateriaal van collega’s in Learnbeat. Ook kun je lesmateriaal verwijderen of in een andere volgorde zetten: activiteiten, paragrafen of zelfs hele hoofdstukken.

Werk je al met Learnbeat? Dan staat het team van Learnbeat altijd voor je klaar met trainingen, bootcamps, nieuwsbrieven en support.

‘Samen het leren vernieuwen’ in de praktijk

Het motto van ThiemeMeulenhoff is ‘Samen leren vernieuwen’. Wij van Learnbeat geloven ook dat onderwijs vernieuwen in het digitale tijdperk iets is dat je samen doet. Doordat leerlingen, docenten, uitgevers en ICT-bedrijven van elkaar leren en samen het onderwijs verrijken.
In de woorden van Loes Kloppenborg, contentontwikkelaar bij ThiemeMeulenhoff:

“We horen vaak dat schoolbesturen kiezen voor een onafhankelijk, schoolbreed onderwijsplatform, maar dat docenten vervolgens concluderen dat de kwaliteit van het lesmateriaal niet voldoet. Met de samenwerking tussen ThiemeMeulenhoff en Learnbeat bieden we daar een alles-in-één-oplossing voor.

Ik geloof dan ook echt dat deze samenwerking waardevol is voor scholen, docenten én leerlingen. Ik vind het ontzettend interessant en leerzaam om op deze manier te werken aan onderwijsvernieuwing.”

Ervaar zelf de nieuwe mogelijkheden die digitaal lesgeven biedt

Benieuwd of lesgeven met methodes van ThiemeMeulenhoff in Learnbeat iets voor jou is? Vraag dan je gratis proefaccount aan, zonder dat je ergens aan vastzit.

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?