Learnbeat   »   Lesmateriaal   »   Feniks

Feniks

Geschiedenis

Onderbouw

vmbo, havo en vwo

  • Adaptief werken op leerdoelen
  • Inzicht in studiegedrag, voortgang en resultaat
  • Arrangeren en klaarzetten van maatwerk leerroutes

Je ontvangt direct een e-mail met je demo.

Over Feniks Bekijk Feniks Bestellen

Over Feniks

Het beste van twee werelden: Feniks in Learnbeat

Learnbeat en ThiemeMeulenhoff bundelen de krachten. Door samen te werken bieden we scholen meer keuze, en veel mogelijkheid om invulling te geven aan gepersonaliseerd leren. In een klap is een bewezen lesmethode als Feniks te combineren met de vele mogelijkheden van Learnbeat.

Tijdens een intensief pilottraject is het materiaal van Feniks in Learnbeat getest door meer dan 10 scholen. Het resultaat van deze pilot is de gezamenlijke beslissing om Feniks vanaf schooljaar 2018-2019 ook in Learnbeat aan te bieden.

“Met Learnbeat kan ik heel gemakkelijk zelf mijn eigen lessen creëren, en deze direct digitaal inzetten in de klas. Dat ik dit nu kan combineren met mijn eigen methode vind ik ideaal.”
FiorettiCollege in Lisse
Niels Noort
Fioretti College in Lisse

Bekijk Feniks

Feniks onderbouw is een lesmethode voor geschiedenis in het voortgezet onderwijs. De methode heeft als doel om leerlingen te enthousiasmeren, en daarmee het beste uit iedere leerling te halen. De lesmethode wordt gebruikt in de onderbouw van het vmbo, havo en vwo.
Zie voor meer informatie: 

www.thiememeulenhoff.nl/feniks.

  • Leerjaar 1
  • vmbo-bk, vmbo-kgt, vmbo-t/havo, havo/vwo, vwo

Je ontvangt direct een e-mail met je demo.

Waaruit bestaat het lesmateriaal?

Iconen features_romein

Verdieping op taal en cultuur

In het onderdeel Verdieping wordt veel aandacht besteed aan kunst en cultuur en receptie van de Oudheid. Dit onderdeel bevat ook creatieve opdrachten, zoals zelf Latijn schrijven.

Iconen features_toetsen

Zelftoets en eindtoetsen

Bij elke les hoort een uitgebreide set toetsen over woordenschat en grammatica, en een proefvertaling. Leerlingen kunnen oefenen met de diverse zelftoetsen. Voor de docent zijn er per les toetsen over woorden en grammatica beschikbaar en een proefvertaling met begripsvragen.

Iconen features lagen

59 lessen voor de hele onderbouw

Disco bestaat totaal uit 59 lessen, met als rode draad (in het begin) het verhalengoed over Romeinse goden en halfgoden, ingebed in de ontstaansgeschiedenis van het Romeinse rijk. Vanaf les 32 volgen de lessen de lijn van de verdere geschiedenis van de Romeinse Republiek en het Keizerrijk. De lessen kennen een vaste opbouw, waarin grammatica, tekst en cultuur en woordenschat steeds in logische volgorde aan bod komen.

Iconen features_boeken

Ook boeken

Naast het aanbod in Learnbeat is er bij Disco een Tekstboek (met alle 59 teksten), een Leerboek (in twee delen) en een Oefenboek (in twee delen). Het digitale aanbod in Learnbeat kan zowel ter aanvulling als ter vervanging van de boeken dienen. Wil je werken met een combinatie van boeken en het digitale materiaal? Neem dan contact op met de uitgever van Disco, Primavera Educatief (www.primaveraeducatief.nl).

Bestellen

Demonstratie op je school

We komen graag volledig vrijblijvend bij je langs op school om je alles over Feniks te vertellen. Ook geven we dan een uitgebreide demonstratie van de digitale mogelijkheden van de methode. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact op!

Meer weten?

Via startenmet@learnbeat.nl kun je proefmateriaal aanvragen. Voor vragen over het bestelproces kun je contact opnemen met: startenmet@learnbeat.nl of (020) 70 09 854.

Foto's team sales

Tarieven

Tarieven Feniks 2018/2019

Kosten zijn per leerling per jaar.

* Prijzen zijn af-fabriek.

Feniks gratis en vrijblijvend proberen?

Interessante blogs

GEBRUIKERS-UPDATE

Nieuwe behoeftes, optimalisatie en een veranderend onderwijslandschap zorgen ervoor dat Learnbeat constant in ontwikkeling is. Een digitaal portfolio met video’s, geluidsfragmenten en afbeeldingen is hier een sprekend voorbeeld van. Learnbeat

Lees meer »