Met zelfgemaakt lesmateriaal geeft deze docent regionale geschiedenisles
“Wat gebeurde er in jouw stad of regio? Bezocht Napoleon ooit jouw woonplaats? Of liggen er onder de school misschien resten van vroegere stedelingen?” Met regionale geschiedenisles krijgen leerlingen antwoord op deze vragen. Leerlingen van docente De Jong krijgen regionale geschiedenisles, met eigen lesmateriaal dat zij zelf ontwikkelt in Learnbeat.
Inquisitie en inpoldering
Op het Bahûrim in Brielle wordt onder leiding van docente De Jong via Learnbeat geschiedenis van de regio gegeven. Zo leren leerlingen op het Bahurim over de slachtoffers van de inquisitie in Brielle, de inpoldering van Voorne, Angelus Merula, de Brielse stadsrechten en 1 april. Op 1 april 1572 werd Den Briel namelijk door de Watergeuzen bevrijd van Spanje. De Jong voegde deze geschiedenisonderwerpen over de regio toe aan de lesstof van Leswijs Geschiedenis. Zij maakt dus zelf extra lesmateriaal die de geschiedenis voor de leerlingen nog meer tot leven brengt.
Nieuwe regionale geschiedenisles
De Jong ontwikkelde het lesmateriaal over de regionale geschiedenis in samenwerking met het Historisch Museum De Briel. De door haar ontwikkelde methode regionale geschiedenismethode haalde zelfs het nieuws in Brielle. De wethouder nam daar de eerste aangepaste methode Leswijs Geschiedenis in ontvangst.
Nieuwe regionale geschiedenisles
Dat kan makkelijk in onze digitale leeromgeving. In de auteursomgeving bewerk je bestaand materiaal of maak je zelf lesmateriaal of digitale toetsen. Ook kun je deze eenvoudig delen met collega’s via de bibliotheek. Bekijk de mogelijkheden van Learnbeat eens rustig in je gratis proefaccount. Wil je juist meer weten over het ontwikkelen van je eigen lesmateriaal? Raadpleeg dan het Stappenplan Zelf lesmateriaal maken.
Samenstellen, maken en delen
Het stappenplan helpt je op weg met het maken van je eigen lesmateriaal. Vraag hem hier gratis aan.