docent-geeft-interactieve-presentatie-op-het-Digibord-in-de-klas

Binnen 10 minuten een interactieve quiz of presentatie in Learnbeat

De presentatiemodus is één van de vele functionaliteiten in de digitale leeromgeving Learnbeat. Met behulp van de presentatiemogelijkheden maak je gemakkelijk en snel een interactieve presentatie. Deze kun je tonen op het digibord én op de schermen van je leerlingen. De presentatiemodus heeft nu nog meer werkvormen en een nieuw fris jasje.

Afbeelding en vraag op dezelfde dia

In de presentatiemodus kun je vanaf nu meerdere bronnen op één dia kan tonen. Zo kun je bijvoorbeeld een afbeelding aan de dia toevoegen met  daaronder nog een vraag die je aan de leerlingen stelt. Nadat je de presentatie gegeven hebt, kunnen leerlingen deze nog eens rustig terugkijken. Handig als je de voorkennis van leerlingen wilt activeren en een naslagwerk wilt houden!

Zelf een presentatie maken

Presentaties maak je in de auteursomgeving van Learnbeat. Kies eerst een van de beschikbare sjablonen voor je presentatie. Kies voor een audiobestand of voor een bestaande bron. Je kunt ook een interactieve taak aanmaken, bijvoorbeeld ‘gatentekst invullen’. Ook bepaal jij als docent of de vragen die je aan de presentatie hebt toegevoegd automatisch worden nagekeken of niet. Afhankelijk van je keuze  verschijnt er een directe score, of deze blijft uit. Je leest meer over het maken van presentaties op de supportsite van Learnbeat in de FAQ’s.

Onafhankelijk van de internetverbinding op school

Helaas gebeurt het in het klaslokaal weleens dat de internetverbinding wegvalt. Voorheen moesten de leerlingen na het wegvallen van internet, weer opnieuw worden uitgenodigd voor de presentatie. Maar dat hoeft nu niet meer! Want ook bij een slechte internet connectie blijft de live verbinding tussen jou en de leerlingen intact.

Trainingen en bootcamps

Overweeg je om je leerlingen met zelf ontwikkeld lesmateriaal te laten werken? Kom dan eens een Learnbeat training of bootcamp volgen! Tijdens de trainingen ga je direct zelf aan de slag met het maken van eigen presentaties, toetsen en andere functies in Learnbeat. Bekijk hier de trainings-agenda.

Ontdek de nieuwste mogelijkheden van Learnbeat! Vraag hier je gratis proefaccount aan, zonder dat je ergens aan vast zit.

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?