Nederlands

onderwijs geven met Learnbeat

Al meer dan 500 scholen in het VO en MBO werken met Learnbeat. Ontdek hier de voordelen van Learnbeat voor docenten Nederlands én leerlingen: van het eenvoudig toevoegen van actuele teksten in je lesmateriaal tot digitaal toetsen afnemen, en van het aanleggen van een leesdossier tot het luisteren van voorleesfragmenten op  je eigen tijd. 

VO docent nederlands geeft digitaal les in Learnbeat
witte-tekst-Nederlands-tegen-blauwe achtergrond en rechts daarvan ene luidsprekericoontje en gele highlight tekst. bovenaan een voortgangsbalkje dat aangeeft hoe ver de audio is met play button en je ziet in geel

Teksten voorlezen in het Nederlands

Klik op het luidsprekertje en Learnbeat start met voorlezen uit bronnen en theorie. Learnbeat herkent automatisch de woorden en leest voor in het Nederlands.

Voortgangsoverzicht van individuele leerlingen in Learnbeat
"Ik vind het vooral mooi dat ik in Learnbeat een heel goed overzicht heb op wat een leerling doet, wat zijn resultaten zijn en waar 'ie mee bezig is."
Wim Koster
Wim Koster
Docent Nederlands, RVEC Hoogeveen
"Ik was normaal gesproken vaak in de weer met krantenknipsels als ik eens een actuele tekst wilde behandelen. Maar in Learnbeat kan ik die tekst gewoon zo tussen het lesmateriaal zetten én ik kan ook zinnen weghalen als ik die bijvoorbeeld te moeilijk vind. En het mooie is: leerlingen zien niet eens dat die tekst er oorspronkelijk niet stond want de vormgeving blijft gelijk."
Docent Nederlands Eva Doornewaard
Eva Doornewaard
Docent Nederlands, Pantarijn Kesteren
Fictie-fragment in Learnbeat: Harry Potter
Sleepopdracht in Learnbeat voor Nederlands
"Wat ik vooral heel fijn vind: Learnbeat werkt altijd. Leerlingen kunnen er altijd en overal in werken. En zijn ze hun wachtwoord vergeten? Niks aan de hand. Ik kan hun wachtwoord gewoon zelf aanpassen!"
Docent Nederlands Monique Wassink
Monique Wassink
Docent Nederlands, GSG Leo Vroman

Digitaal lesmateriaal voor Nederlands in Learnbeat

Leswijs Nederlands

Op niveau van ThiemeMeulenhoff

Marsman Literatuur

Examentrainer Nederlands

Zelf lesmateriaal maken en arrangeren

Educatieve posters voor het vak Nederlands

Educatieve poster Nederlands: zwakke werkwoorden

Zwakke werkwoorden juist spellen

Voor veel leerlingen blijft werkwoordspelling een lastig onderwerp. Deze educatieve poster legt de basisregels nog eens uit. We beginnen met het bepalen van de persoonsvorm.

Educatieve poster Nederlands over feit of mening

Feit of mening?

Wie van je leerlingen weet wat het verschil is tussen feiten en je eigen mening? Deze vrolijke onderwijsposter gaat in op dit onderwerp. Zo maak jij je leerlingen op een speelse manier bewust.

Signaalwoorden

Kennen jouw leerlingen de signaalwoorden al? Weten jouw leerlingen al wat een signaalwoord is? Deze vrolijke onderwijsposter legt het uit mét voorbeelden.

Bekijk Learnbeat voor Nederlands in een gratis proefaccount:

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?