Learnbeat   »   Lesmateriaal   »   Chemie in Onderzoek

Chemie in Onderzoek

2de editie  | Scheikunde

havo leerjaar 3 – 5

vwo leerjaar 3 – 6

Over Chemie in Onderzoek

Scheikunde komt tot leven in laagdrempelige practica

De methode Chemie in Onderzoek bevat veel toegankelijke, uitvoerbare practica. Deze zijn in het klaslokaal te realiseren binnen de lestijd.

Wil je hier je eigen draai aan geven? In Learnbeat voeg je in een handomdraai je eigen lesmateriaal en toetsvragen toe. Ook kun je eenvoudig de volgorde van de methode aanpassen of een onderdeel overslaan. 

Gepersonaliseerd scheikunde leren en differentiatie

Differentiëren en gepersonaliseerd scheikunde leren worden realiteit dankzij de digitale leeromgeving van Learnbeat. Je hebt altijd zicht op de voortgang en resultaten per leerling en klas. Zo pas je eenvoudig de vervolgopdrachten hierop aan en richt je adaptieve leerroutes in.

Video afspelen over videoplayer Esther Broen interview

Waaruit bestaat het lesmateriaal?

Digitaal en boeken

Digitaal scheikunde leren of met lesboek? Deze nieuwe methode voor het vak scheikunde is volledig digitaal beschikbaar in Learnbeat. Gebruik je graag een lesboek? Ook dat is mogelijk. Chemie in Onderzoek sluit volledig aan op het nieuwe examenprogramma en de aanbevelingen van de commissie van Koten. De concept-contextbenadering, het molecuulconcept en het micro-macroconcept vormen de grondslagen van de methode. 

Doorlopende leerlijn

De context-en-concept-benadering vormt een doorlopende leerlijn in de onder- en bovenbouw. Belangrijke onderwerpen als de deeltjestheorie, formules en reactievergelijkingen komen vroeg in het derde leerjaar aan bod, omdat de leerlingen al halverwege het jaar een profielkeuze moeten maken. In de bovenbouw is het materiaal opgebouwd uit zeven modules voor de havo en acht modules voor het vwo, met daarnaast een herhalingsmodule over de onderbouwstof en een bijlage over onderzoeksvaardigheden.

Formatief en summatief toetsen

Met de digitale versie van Chemie in Onderzoek kun je zowel formatief als summatief toetsen. Door de meta-datering van de lesstof is het mogelijk leerlingen te ondersteunen op hun eigen niveau en waar mogelijk extra uitdaging of begeleiding te bieden.

Handige aanvullingen

In de lessen wordt extra aandacht besteed aan onderzoeksvaardigheden en veiligheid. Chemie in Onderzoek biedt daarnaast een handige toolbox met links naar websites en filmpjes van proefjes en uitlegfilmpjes.

Wat biedt deze methode voor scheikunde in Learnbeat?

Behalve als boek, is Chemie in Onderzoek ook volledig digitaal beschikbaar in Learnbeat. In deze digitale leeromgeving kun je leerlingen volgen, gepersonaliseerde leerroutes maken en leerlingen adaptief laten oefenen. Dit kun je verwachten:

Bekijk Chemie in Onderzoek

Wil jij vrijblijvend door het boek bladeren?

Wil je zelf eens rustig door de boeken van Chemie inOnderzoek heen bladeren, zonder verplichtingen? Dat kan! Vraag hieronder een beoordelingspakket aan van de boeken. 

Meer weten over Chemie in Onderzoek in Learnbeat?

We komen graag vrijblijvend bij je langs op school om je alles over Chemie in Onderzoek in Learnbeat te vertellen. Ook geven we dan een uitgebreide demonstratie van de digitale mogelijkheden van de methode. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact op!

"Leerlingen zijn heel gefocust op de stof, omdat ze met Chemie in Onderzoek in Learnbeat zelfstandig kunnen werken."
Esther Broen
Esther Broen
Canisius College

Chemie in Onderzoek bestellen

Direct bestellen? Gebruik deze ISBN voor Chemie in Onderzoek in Learnbeat. 
Wil je volgend schooljaar werken met deze methode in Learnbeat? Vul deze ISBN dan in op de boekenlijst of lever hem aan bij de leermiddelencoördinator op jouw school. 

Voor vragen over het bestelproces kun je contact opnemen met: [email protected] of (085) 13 04 652. Ook kun je hier proefmateriaal aanvragen.

Tarieven 24/25

Kosten zijn per leerling per jaar.

Methode

Digitaal in Learnbeat

Lesboek

Chemie in Onderzoek

€ 27,50

€ 67,50

* Prijzen zijn af-fabriek.

Ben je benieuwd wat Learnbeat nog meer te bieden heeft voor het vak scheikunde?

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?