Learnbeat   »   Lesmateriaal   »   Chemie in Onderzoek

Chemie in Onderzoek

Scheikunde

 • havo leerjaar 3 t/m 5
 • vwo leerjaar 3 t/m 6
 • Toegankelijke practica brengen scheikunde tot leven
 • Differentiëren wordt eenvoudig door leerroutes op maat
 • Altijd en overal inzicht in de voortgang per leerling en klas
Over Chemie in Onderzoek Bekijk Chemie in Onderzoek Meer weten

Over Chemie in Onderzoek

Digitaal scheikunde leren of met lesboek?

Deze nieuwe methode voor het vak scheikunde is volledig digitaal beschikbaar in Learnbeat. Gebruik je graag een lesboek? Ook dat is mogelijk. Chemie in Onderzoek sluit volledig aan op het nieuwe examenprogramma en de aanbevelingen van de commissie van Koten. De concept-contextbenadering, het molecuulconcept en het micro-macroconcept vormen de grondslagen van de methode. 

Scheikunde komt tot leven in laagdrempelige practica

De methode Chemie in Onderzoek bevat veel toegankelijke, uitvoerbare practica. Deze zijn in het klaslokaal te realiseren binnen de lestijd.

Wil je hier je eigen draai aan geven? In Learnbeat voeg je in een handomdraai je eigen lesmateriaal en toetsvragen toe. Ook kun je eenvoudig de volgorde van de methode aanpassen of een onderdeel overslaan. 

Gepersonaliseerd scheikunde leren en differentiatie

Differentiëren en gepersonaliseerd scheikunde leren worden realiteit dankzij de digitale leeromgeving van Learnbeat. Je hebt altijd zicht op de voortgang en resultaten per leerling en klas. Zo pas je eenvoudig de vervolgopdrachten hierop aan en richt je adaptieve leerroutes in.

Bekijk Chemie in Onderzoek

Wat biedt deze methode voor scheikunde in Learnbeat?

Behalve als boek, is Chemie in Onderzoek ook volledig digitaal beschikbaar in Learnbeat. In deze digitale leeromgeving kun je leerlingen volgen, gepersonaliseerde leerroutes maken en leerlingen adaptief laten oefenen. Dit kun je verwachten:

 • Geschreven door ervaren docenten scheikunde
 • Practica zijn haalbaar en uitvoerbaar in de les
 • Al het scheikunde lesmateriaal voor de bovenbouw staat overzichtelijk bij elkaar op één plek
 • De methode is opgebouwd rond 3 pijlers: de concept-contextbenadering, het molecuulconcept en het micro-macroconcept
 • Makkelijk aan te vullen met je eigen lesmateriaal
 • Formatieve zelftoetsen geven de leerling inzicht in zijn voortgang
 • Dankzij de dashboards ben je altijd op de hoogte van de voortgang en scores per leerling en klas
 • Belangrijke onderwerpen zoals de deeltjestheorie, formules en reactievergelijkingen komen snel aan bod: ruim voor de profielkeuze
 • Handige formule-editor

Benieuwd naar Chemie in Onderzoek in Learnbeat? Bekijk de methode in een Learnbeat proefaccount. Vraag hem hier gratis aan, zonder dat je ergens aan vast zit.

Waaruit bestaat het lesmateriaal?

Iconen features_chemistry-01

Doorlopende leerlijn

De context-en-concept-benadering vormt een doorlopende leerlijn in de onder- en bovenbouw. Belangrijke onderwerpen als de deeltjestheorie, formules en reactievergelijkingen komen vroeg in het voorjaar aan bod, omdat de leerlingen al halverwege het jaar een profielkeuze moeten maken. In de bovenbouw is het materiaal opgebouwd uit zes modules voor de havo en acht modules voor het vwo, met daarnaast een herhalingsmodule over de onderbouwstof een examentrainer en een bijlage over onderzoeksvaardigheden.

Iconen features_toets

Formatief en summatief toetsen

Met de digitale versie van Chemie in Onderzoek kun je zowel formatief als summatief toetsen. Door de meta-datering van de lesstof is het mogelijk leerlingen te ondersteunen op hun eigen niveau en waar mogelijk extra uitdaging of begeleiding te bieden.

Iconen features_chemistry-02-01

Handige aanvullingen

In de lessen wordt extra aandacht besteed aan onderzoeksvaardigheden en veiligheid. Chemie in Onderzoek biedt daarnaast een handige toolbox met links naar websites en filmpjes van proefjes en uitlegfilmpjes.

Iconen features_boeken

Digitaal en boeken

Chemie in Onderzoek biedt naast het digitale aanbod in Learnbeat ook de mogelijkheid het lesboek te gebruiken. Als docent kies je zelf wat je wilt inzetten: de digitale leeromgeving, de boeken of een combinatie van beiden.

Ontdekt de digitale versie van Chemie in Onderzoek

Meer weten over Chemie in Onderzoek in Learnbeat? 

Demonstratie op jouw school

We komen graag vrijblijvend bij je langs op school om je alles over Chemie in Onderzoek in Learnbeat te vertellen. Ook geven we dan een uitgebreide demonstratie van de digitale mogelijkheden van de methode. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact op!

Direct bestellen

Voor vragen over het bestelproces kun je contact opnemen met: startenmet@learnbeat.nl of (020) 70 09 854. Ook kun je hier proefmateriaal aanvragen.

sales-team-learnbeat

Tarieven Chemie in Onderzoek 2020/2021

Kosten zijn per leerling per jaar.

Interessante blogs