Learnbeat   »   Lesmateriaal   »   Mediawijsheid

Zoek het uit!

Mediawijsheid
Fonds21 en Stichting Democratie en Media en Stichtinglobas

Alle  journalistieke vaardigheden voor werkstuk, onderzoek, betoog en debat

Verdieping voor het vak Nederlands of maatschappijleer 

Deze lessenserie Zoek het uit! draait om het verzamelen van juiste informatie op internet. Deze module voor mediawijsheid en journalistieke vaardigheden is een eigentijdse aanvulling op vakken als Nederlands, maatschappijleer of maatschappijwetenschappen.

Adaptief je kritisch denkvermogen ontwikkelen

In deze modulaire methode leren je leerlingen stap voor stap alle journalistieke vaardigheden die nodig zijn voor een werkstuk, onderzoek, betoog en debat.

Vragen die aan bod komen zijn: Hoe formuleer je een goede debatstelling? Hoe kun je slim zoeken op internet? Hoe werkt het met citeren en bronvermelding? Hoe onderscheid je feiten en meningen en formuleer je argumenten? Hoe onderscheid je fake news?

Kies en varieer met het Zoek het uit! lesmateriaal 

Leerlingen krijgen in zes lessen vaardigheden aangereikt om online onderzoek te doen. Ze duiken in een zelf gekozen kwestie waarover een maatschappelijk debat bestaat. Leerlingen brengen de kwestie helemaal in kaart: alle standpunten, feiten en meningen. Ze sluiten de lessen af met een betoog, beschouwing of een debat. De lessenserie kan ook gebruikt worden voor een onderzoek voor een werkstuk.

Als docent heb je de vrijheid om je eigen lessen in te delen. Wil je zelf lesmateriaal arrangeren of toevoegen, bijvoorbeeld om in te spelen op de actualiteiten? Dat doe je in de auteursomgeving van Learnbeat. 

"Ik vind het vooral mooi dat ik in Learnbeat een heel goed overzicht heb op wat een leerling doet, wat zijn resultaten zijn en waar ie mee bezig is."
Wim Koster
Wim Koster
Roelof van Echten College

Wat biedt deze digitale module voor mediawijsheid en journalistieke vaardigheden?

Het Zoek het uit! lesmateriaal is beschikbaar voor Learnbeat premium gebruikers in de digitale leeromgeving. Met deze digitale, adaptieve lesmethode ontwikkelen leerlingen alle journalistieke vaardigheden die ze nodig hebben voor werkstukken, onderzoek, betoog en debat. 

Zoek het uit! behandelt mediawijsheid-gerelateerde onderwerpen zoals:

Nieuwsgierig? Vraag hier een proefaccount aan en bekijk zelf het Zoek het uit! lesmateriaal. Je zit nergens aan vast.

Bekijk Zoek het uit!

Beschikbaarheid

Zoek het uit! is op dit moment beschikbaar voor:

Meer weten over Zoek het uit! in Learnbeat?

We komen graag vrijblijvend bij je langs op school om je alles over Zoek het uit! in Learnbeat te vertellen. Ook geven we dan een uitgebreide demonstratie van de digitale mogelijkheden van de methode.

Laat je gegevens achter en we nemen direct contact op!

Tarieven Zoek het uit! 24/25

Kosten zijn per leerling per jaar.

Methode

Digitaal in Learnbeat

EAN

Zoek het uit!

€ 3,00

9789464133462

* Prijzen zijn af-fabriek.

Zoek het uit! bestellen

Voor vragen over het bestelproces kun je contact opnemen met: [email protected] of (085) 13 04 652. Ook kun je hier proefmateriaal aanvragen.

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?