Learnbeat   »   Lesmateriaal   »   Mediawijsheid

Zoek het uit! 

Mediawijsheid

Fonds 21

Alle  journalistieke vaardigheden voor werkstuk, onderzoek, betoog en debat

Verdieping voor het vak Nederlands of maatschappijleer 

Deze lessenserie Zoek het uit! draait om het verzamelen van juiste informatie op internet. Deze module voor mediawijsheid en journalistieke vaardigheden is een eigentijdse aanvulling op vakken als Nederlands, maatschappijleer of maatschappijwetenschappen.

Adaptief je kritisch denkvermogen ontwikkelen

In deze modulaire methode leren je leerlingen stap voor stap alle journalistieke vaardigheden die nodig zijn voor een werkstuk, onderzoek, betoog en debat.

Vragen die aan bod komen zijn: Hoe formuleer je een goede debatstelling? Hoe kun je slim zoeken op internet? Hoe werkt het met citeren en bronvermelding? Hoe onderscheid je feiten en meningen en formuleer je argumenten? Hoe onderscheid je fake news?

Kies en varieer met het Zoek het uit! lesmateriaal 

Leerlingen krijgen in zes lessen vaardigheden aangereikt om online onderzoek te doen. Ze duiken in een zelf gekozen kwestie waarover een maatschappelijk debat bestaat. Leerlingen brengen de kwestie helemaal in kaart: alle standpunten, feiten en meningen. Ze sluiten de lessen af met een betoog, beschouwing of een debat. De lessenserie kan ook gebruikt worden voor een onderzoek voor een werkstuk.

Als docent heb je de vrijheid om je eigen lessen in te delen. Wil je zelf lesmateriaal arrangeren of toevoegen, bijvoorbeeld om in te spelen op de actualiteiten? Dat doe je in de auteursomgeving van Learnbeat. 

“Learnbeat helpt mij om meer zicht te krijgen op de leerweg van leerlingen, doordat ik heel goed kan zien welke opgaven ze al gemaakt hebben. En ook hoe goed ze die gemaakt hebben.”
Logo Thorbecke Voortgezet Onderwijs
Marloes Korsten
Docent geschiedenis

Bekijk Zoek het uit! in Learnbeat

Wat biedt deze digitale module voor mediawijsheid en journalistieke vaardigheden?

Het Zoek het uit! lesmateriaal is beschikbaar voor Learnbeat premium gebruikers in de digitale leeromgeving. Met deze digitale, adaptieve lesmethode ontwikkelen leerlingen alle journalistieke vaardigheden die ze nodig hebben voor werkstukken, onderzoek, betoog en debat. 

Zoek het uit! behandelt mediawijsheid-gerelateerde onderwerpen zoals:

Nieuwsgierig? Tot het einde van schooljaar 18/19 kun je gratis gebruik maken van Zoek het uit! in Learnbeat. Vraag hier een proefaccount aan en bekijk zelf het Zoek het uit! lesmateriaal. Je zit nergens aan vast.

Meer weten over Zoek het uit! in Learnbeat?

Demonstratie op jouw school

We komen graag vrijblijvend bij je langs op school om je alles over Zoek het uit! in Learnbeat te vertellen. Ook geven we dan een uitgebreide demonstratie van de digitale mogelijkheden van de methode. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact op!

Direct bestellen

Voor vragen over het bestelproces kun je contact opnemen met: [email protected] of (085) 13 04 652. Ook kun je hier proefmateriaal aanvragen.

Anne, Jorn, Josien, Thomas, Elsbeth, Anton en Mandy van Learnbeat

Tarieven Zoek het uit! 2021/2022

Kosten zijn per leerling per jaar. 

Methode

Digitaal in Learnbeat

EAN

Zoek het uit!

€ 3,00

9789464133462

* Prijzen zijn af-fabriek.

Ontdek Zoek het uit! in Learnbeat

Interessante blogs

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?