Learnbeat   »   Lesmateriaal   »   Koers

Koers

Economie

Over de methode Koers

De methode die toewerkt naar het eindexamen economie van dit jaar

Koers is opgebouwd uit tien hoofdstukken theorie, vragen en een module examentraining. De methode economie wordt elk jaar geüpdatet aan de hand van het nieuwste examenprogramma. Leerlingen kunnen gericht oefenen met talloze examenopgaven. Bij iedere paragraaf zit een presentatie voor de docent. Verder is de methode verrijkt met uitlegfilmpjes, extra digitale instructie en Geogebra. 

Zelfstandig en adaptief aan de slag met economie 

De overzichtelijke dashboards in Learnbeat geven zowel docent als de leerling inzicht in de eigen voortgang. De digitale leeromgeving Learnbeat maakt formatief toetsen laagdrempelig en leerlingen kunnen zichzelf overhoren met zelftoetsen. Learnbeat herkent de antwoorden zodat adaptief oefenen mogelijk wordt. Als docent kun je gepersonaliseerde leerroutes inrichten of de inhoud van je lessen afstemmen op de inzichten die je uit de Learnbeat dashboards haalt.

Combineer Koers met je eigen lesmateriaal in een handomdraai

De methode staat als basis in Learnbeat. Als docent heb jij de vrijheid hiermee te variëren. Zo kun je bijvoorbeeld de volgorde aanpassen of een paragraaf overslaan. Mis je lesmateriaal? In de auteursomgeving van Learnbeat maak je zelf in een handomdraai lesmateriaal of opgaven. Je leerlingen krijgen al het lesmateriaal bij elkaar op n overzichtelijke plek, in een vaste structuur, krijgen aangeboden. 

"Doordat leerlingen hun werk zelf kunnen nakijken wordt hun zelfstandigheid groter. Wij vinden dat op onze school zo belangrijk dat er zelfs een aparte leerlijn voor is."
Logo rond - Scala College
Berend van Aken
Docent economie

Waaruit bestaat het lesmateriaal?

icon-woorden-en-begrippen-oefenen-licht-blauw

Actuele economische concepten

De methode Koers besteedt aandacht aan de economische concepten voor de bovenbouw havo en vwo, inclusief de vaardigheden en voor het vwo de keuzeonderwerpen. Elk jaar krijgt de methode een update zodat deze altijd aansluit op de nieuwste eisen uit de syllabus. Alle thema’s van de bovenbouw staan in het lesmateriaal, zodat je als docent zelf kan beslissen met welk thema je behandelt.

icon-adaptief-licht-blauw

Maatwerk door digitaal

Learnbeat is de digitale leeromgeving waarmee leerlingen op interactieve wijze aan theorie en opgaven kunnen werken. Docenten hebben altijd inzicht in de voortgang en resultaten en kunnen eenvoudig zelf bronnen en opgaven toevoegen.
Ook biedt Learnbeat uitgebreide mogelijkheden voor gepersonaliseerd leren, zodat scholen naar eigen wens vorm kunnen geven aan leren-op-maat.

Heldere opbouw

Elk hoofdstuk van Koers kent een vaste opbouw. De opgaven bouwen geleidelijk op naar eindexamenniveau, om leerlingen snel aan examenvragen te laten wennen. Bij moeilijke onderwerpen staan extra oefen- en examenopdrachten.

Wat biedt deze digitale methode voor economie?

De methode voor het vak economie is digitaal beschikbaar in Learnbeat. Hierdoor heb je als docent de mogelijkheid om je leerlingen te volgen, te differentiëren en leerlingen adaptief te laten oefenen. Dit kun je verwachten:

Wil je zelf eens rustig bekijken hoe Koers in Learnbeat werkt? Vraag dan een proefaccount aan, zonder dat je ergens aan vastzit:

Bekijk Koers

Beschikbaarheid

Koers is op dit moment beschikbaar voor:

Meer weten over Koers in Learnbeat?

We komen graag vrijblijvend bij je langs op school om je alles over Koers in Learnbeat te vertellen. Ook geven we dan een uitgebreide demonstratie van de digitale mogelijkheden van de methode. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact op!

Tarieven Koers 24/25

Kosten zijn per leerling per jaar.

Methode

Digitaal in Learnbeat

Koers
EAN 9789464133837

€ 25,00

* Prijzen zijn af-fabriek.

Koers bestellen

Direct bestellen? Voor vragen over het bestelproces kun je contact opnemen met: [email protected] of (085) 13 04 652

"Ik vind het vooral mooi dat ik in Learnbeat een heel goed overzicht heb op wat een leerling doet, wat zijn resultaten zijn en waar ie mee bezig is."
Wim Koster
Wim Koster
Roelof van Echten College

Ben je benieuwd wat Learnbeat nog meer te bieden heeft voor het vak economie?

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?