Cupido-Ramon-van-Learnbeat-verrast-middelbare-scholieren-op-Valentijdsdag

Learnbeat maakt Valentijnsdag extra leuk

Een roos, een kaartje, er zijn verschillende manieren om iemand de liefde te verklaren. Honderden middelbare scholieren plaatsten daarom afgelopen week een anoniem liefdesbericht in Learnbeat. Gisteren, op Valentijnsdag zelf, werden de berichten digitaal bezorgd. Dat maakt huiswerk maken voor deze keer extra leuk.

Een digitale liefdesboodschap

Leerlingen in het voortgezet onderwijs die werken met Learnbeat, verklaarden elkaar massaal anoniem de liefde in onze digitale leeromgeving. Ze plaatsten berichten als ‘Ik vind je al een tijdje leuk’‘Ik heb kriebels in mijn buik’ en ‘wil je mijn verkering zijn?’.

Verrast op Valentijnsdag

Ook leerlingen van het Leonardo College in Leiden stuurden berichten in. Een leerling uit de brugklas had voor de grap een liefdeswens geschreven voor een vriendin: ‘Hi, je bent echt heel knap, zou je misschien wat met me willen? ik vind je echt al heel lang leuk eigenlijk! je bent zo’n lief en vrolijk meisje! xx je geheime aanbidder!’.

Het was zo’n leuk bericht dat we besloten om langs te gaan in de klas van docent Denise Kers om de leerlingen te overvallen met het liefdesbericht. Learnbeat developer Ramon werd omgetoverd tot Learnbeat-Cupido en overhandigde een valentijnskaart met daarin het liefdesbericht.

De hele klas geniet mee

De leerlingen waren dolenthousiast bij binnenkomst. Het liefdesbericht werd hardop voorgelezen in de klas en het was voor de ontvanger meteen duidelijk dat het van haar vriendinnetje kwam. In de kaart stond namelijk aan het einde van het bericht tussenhaakjes de tekst ‘je doet het in je haar’. De vriendinnen noemen elkaar altijd elastiekje, dus de hint was direct duidelijk. Nadat de chocolade en de hartjes sleutelhangers aan de klas en de docent waren uitgedeeld kon de Learnbeat-Cupido met een tevreden gevoel weer naar huis. Ook de kinderen hebben van de verrassing genoten. ‘Ik vind het heel leuk hoe jullie dit op Valentijnsdag aanpakken’, aldus de anonieme bericht-stuurder uit klas 1B van het Leonardo College.

Bekijk in deze video hoe de Learnbeat-Cupido klas 1B verraste.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze digitale leeromgeving? Vraag hier direct je gratis proefaccount aan en probeer Learnbeat rustig uit. Je zit nergens aan vast. 

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?