Een waterballon-explosie op de RGO Middelharnis

RGO Middelharnis werkt sinds 2016 schoolbreed heel fanatiek met Learnbeat. Ondertussen zijn meerdere docenten omgetoverd tot Learnbeat Expert, geeft een van de docenten zijn eigen methode uit via Learnbeat én werken de leerlingen hard aan opdrachten. Als dank daarvoor gingen wij vrijdag 6 juli bij de school langs om de leerlingen van twee klassen te verrassen met een potje waterballontrefbal.

Benieuwd hoe deze dag eruit zag? Bekijk de video.

Martina Westdorp, docent van de twee klassen: “Wat leuk om de leerlingen op een andere manier actief bezig te zien met Learnbeat!”

De eerste ronde

De leerlingen begonnen met het vullen van vijfhonderd waterballonnen die ze later als munitie konden gebruiken tijdens het trefbal. Ze kregen een kwartier de tijd, maar de leerlingen waren zo snel dat de ballonnen binnen tien minuten allemaal gevuld waren. Tijd voor ronde twee. Leerling: “We deden aan goed teamwork. Sommigen vulden de waterballonnen, anderen knoopten de waterballonnen dicht en weer andere legden ze in de tonnen.”

 

Het spel: waterballontrefbal

De leerlingen verzamelden zich beneden waar het trefbalveld was uitgetekend. Het startsein klonk en de leerlingen gingen los. De waterballonnen vlogen door de lucht. Werd een leerling geraakt, dan stond tien meter verderop een stormbaan waar de leerling overheen moest om weer terug te mogen keren in het veld. Het fanatisme spatte er vanaf. Leerling: “We moesten wel goed in de gaten houden wie er af was en over de stormbaan moest, want iedereen wilde in het spel blijven om te winnen.We speelden twee potjes en de eindstand was één tegen één.”

 

De beslissing

Om te bepalen welke klas uiteindelijk de winnaar werd van het Learnbeat waterballontrefbal, moesten de leerlingen zo snel mogelijk over de stormbaan racen. Het werd een estafetteronde. De klas waarvan alle leerlingen het eerst over de stormbaan waren, werd de grote winnaar. De leerlingen hebben veel gelachen en een aantal kwamen ons aan het einde bedanken voor de leuke organisatie. Leerling: “Bedankt voor deze leuke actie en het waterijsje.


RGO Middelharnis en Learnbeat

Benieuwd naar waarom RGO Middelharnis voor Learnbeat heeft gekozen en hoe zij deze digitale leeromgeving op hun school inzetten? Lees hier de blog met René Stellingwerff, afdelingsdirecteur op RGO Middelharnis.

Gaan jullie komend schooljaar ook actief aan de slag met Learnbeat? Wie weet komen we eind volgend schooljaar dan wel bij jouw school langs om de leerlingen te verrassen!