ThiemeMeulenhoff en Learnbeat: een sterke combinatie

Sinds dit schooljaar biedt Learnbeat iets nieuws: we slaan de handen ineen met onderwijsuitgeverij ThiemeMeulenhoff! Na een succesvolle pilot zijn er inmiddels vijf methodes van ThiemeMeulenhoff beschikbaar in Learnbeat: Op Niveau (Nederlands), New Interface (Engels), Feniks (geschiedenis), Impact (NaSk) en de Geo (aardrijkskunde). Deze methodes kan je in leerjaar 1 gebruiken op alle niveaus van vmbo-bk tot vwo. Zo combineren we bewezen lesmethodes van ThiemeMeulenhoff met de flexibiliteit van Learnbeat.

Lesmateriaal uit De Geo in Learnbeat

Lesmateriaal uit De Geo in Learnbeat

Win-win

De methodes van ThiemeMeulenhoff voor het VO zijn al langer digitaal te gebruiken, via ThiemeMeulenhoffs eigen platforms Schooltas en eDition, maar de uitgeverij heeft de ambitie om haar methodes op zoveel mogelijk manieren beschikbaar te maken voor haar gebruikers. Er wordt immers op steeds meer scholen gekozen voor een schoolbrede leeromgeving, terwijl docenten wel willen kunnen blijven werken met hun voorkeursmethode. In Learnbeat profiteer je als docent van extra mogelijkheden, zoals leerdoelgestuurd werken, digitaal toetsen en uitgebreide arrangeermogelijkheden om materiaal aan te passen aan je eigen lespraktijk.

Onderwijs op maat

Stel, je bent docent Engels en je werkt met de methode New Interface. Dan kun je natuurlijk gewoon de methode volgen. Maar merk je dat jouw klas behoefte heeft aan extra oefeningen over de present perfect? Geen probleem! In de auteursomgeving van Learnbeat voeg je jouw eigen lesmateriaal toe of lesmateriaal van collega’s in Learnbeat. Ook kun je lesmateriaal verwijderen of in een andere volgorde zetten: activiteiten, paragrafen of zelfs hele hoofdstukken.

Werk je al met Learnbeat? Dan staat het team van Learnbeat altijd voor je klaar met trainingen, bootcamps, nieuwsbrieven en support.

‘Samen het leren vernieuwen’ in de praktijk

Het motto van ThiemeMeulenhoff is ‘Samen leren vernieuwen’, en wij van Learnbeat geloven ook dat onderwijs vernieuwen in het digitale tijdperk iets is dat je samen doet: doordat leerlingen, docenten, uitgevers en ICT-bedrijven van elkaar leren en met elkaar het onderwijs verrijken.
In de woorden van Loes Kloppenborg, contentontwikkelaar bij ThiemeMeulenhoff: “In gesprekken met docenten horen we vaak dat schoolbesturen kiezen voor een onafhankelijk, schoolbreed onderwijsplatform, maar dat docenten vervolgens concluderen dat de kwaliteit van het lesmateriaal niet voldoet. Met deze samenwerking bieden alles in één. Ik geloof dan ook echt dat deze samenwerking waardevol is voor scholen, docenten én leerlingen. Ik vind het ontzettend interessant en leerzaam om op deze manier te werken aan onderwijsvernieuwing.”

Benieuwd of ThiemeMeulenhoff in Learnbeat iets voor jou is? Vraag dan je gratis proefaccount aan, zonder dat je ergens aan vastzit.