Learnbeat    >   Lesmateriaal   >   Stercollecties in Learnbeat

Over Stercollecties Bekijk Stercollecties Stercollecties proberen Tarieven Veelgestelde vragen

VO-content in Learnbeat

De Stercollecties van VO-content zijn open digitale leerlijnen voor het voortgezet onderwijs, ontwikkeld door ervaren docenten en redacteurs. Het leermateriaal is actueel, multimediaal en op maat in te zetten als aanvulling op of vervanging van het bestaande lesmateriaal. Stercollecties zijn opgebouwd in thema’s met een vaste structuur: inleiding, werkplan en stappen met opdrachten.

Met de Stercollecties van VO-content in Learnbeat kun je de meerwaarde van digitaal lesgeven optimaal in praktijk brengen.

 • Altijd inzicht in de voortgang en scores van elke leerling
 • Eenvoudig eigen lesmateriaal toevoegen of de samenstelling van de methode aanpassen
 • Zelf bepalen of en hoe je gepersonaliseerd leren wilt inzetten

Bekijk Stercollecties

De volgende Stercollecties zijn beschikbaar in Learnbeat.

Aardrijkskunde

De Stercollectie aardrijkskunde is ontwikkeld in samenwerking met het Centrum Mondiaal Onderwijs en is kerndoelen en eindtermen dekkend. De Stercollectie aardrijkskunde bevat digitale fragmenten uit Teleblik.

Beschikbaar voor:

 • 1 vmbo-kgt
 • 1, 2 en 3 havo/vwo
Stercollecties bio

Biologie

De Stercollecties biologie zijn thematisch opgebouwd. Het aantal thema’s verschilt per Stercollectie. Wel is de opbouw van ieder thema vergelijkbaar.

Beschikbaar voor:

 • 2 vmbo-b
 • 2 en 3 vmbo-kgt
 • 1 en 2 havo/vwo
Stercollectie Duits

Duits

De stercollectie Duits is ontwikkeld op basis van het Europees Referentie Kader en bevat grammatica in een kennisbank. In de verschillende werkvormen is aandacht voor het Duitse leven en de Duitse cultuur.

Beschikbaar voor:

 • 2 en 3 vmbo-b en vmbo-kgt
 • 2 havo/vwo
Stercollecties Economie

Economie

De Stercollectie economie is onderverdeeld in vijf domeinen: Consumeren, Produceren, Arbeid, Overheid en Buitenland. Over de onderwerpen staan in de Kennisbank van de Stercollectie uitleg en toetsvragen.

Beschikbaar voor:

 • 3 en 4 vmbo-b
 • 3 en 4 vmbo-kgt
Stercollectie Engels

Engels

In de Stercollectie Engels is aandacht voor lezen, luisteren, spreken en schrijven in verschillende werkvormen.Stercollectie Engels belicht met behulp van het Taaldorp aspecten van het Engelse leven en de Engelse cultuur.

Beschikbaar voor:

 • 1 en 3 vmbo-b
 • 1, 2 en 3 vmbo-kgt
 • 1 en 2 havo/vwo
Stercollecties GS

Geschiedenis

De Stercollectie geschiedenis gaat uit van de 10 tijdvakken, behandelt de onderwerpen uit de geschiedeniscanon, is gekoppeld aan theorie in een kennisbank en bevat Verderkijkers, digitale fragmenten uit Teleblik.

Beschikbaar voor:

 • 1, 2 en 3 vmbo-kgt
 • 1, 2 en 3 havo/vwo
Stercollectie Aardrijkskunde

Mens & Maatschappij

In de Stercollectie mens & maatschappij wordt gewerkt vanuit vakoverstijgende thema’s, zoals Wonen, Europa en Water. De Stercollectie mens & maatschappij bevat thema’s voor economie, aardrijkskunde en geschiedenis.

Beschikbaar voor:

 • 1 en 2 vmbo-kgt
Stercollecties NL

Nederlands

De Stercollectie Nederlands is afgestemd op het referentieniveau taal en bevat grammatica en spelling in een kennisbank. Ook is er aandacht voor lezen, schrijven, spreken, kijken en luisteren.

Beschikbaar voor:

 • 1, 2, 3 en 4 vmbo-b
 • 1 en 2 vmbo-kgt
 • 1 havo/vwo
Stercollecties Wis

Wiskunde

De Stercollectie wiskunde vmbo gaat uit van alledaagse contexten en is gekoppeld aan StudioRekenen. In de Stercollectie wiskunde havo/vwo staan zelf ontdekken en inzichtelijk leren centraal.

Beschikbaar voor:

 • 1 en 2 vmbo-kgt

Meer weten over de Stercollecties in Learnbeat?

Demo op school

We komen graag vrijblijvend bij je langs op school om je alles over de methode in Learnbeat te vertellen. Ook geven we dan een uitgebreide demonstratie van de digitale mogelijkheden van de methode. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact op!

Bestellen

Bestellen? Mail ons op info@learnbeat.nl of bel (020) 70 09 854. Ook kun je hier proefmateriaal aanvragen.

Veelgestelde vragen

De Stercollecties van VO-content zijn open digitale leerlijnen voor het voortgezet onderwijs, ontwikkeld door ervaren docenten en redacteurs. Het leermateriaal is actueel, multimediaal en op maat in te zetten als aanvulling op of vervanging het bestaande lesmateriaal. Stercollecties zijn opgebouwd in thema’s met een vaste structuur: inleiding, werkplan en stappen met opdrachten.

We vertellen je graag meer over de methode. Via info@learnbeat.nl kan je proefmateriaal aanvragen. Ook komen we graag vrijblijvend bij je langs op school om je alles over de methode te vertellen en voor een uitgebreide demonstratie van de digitale mogelijkheden. Voor vragen over het bestelproces kun je contact opnemen met:
info@learnbeat.nl
(020) 70 09 854

Learnbeat is de digitale leeromgeving waarmee leerlingen op interactieve wijze aan theorie en opgaven kunnen werken. Docenten hebben altijd inzicht in de voortgang en resultaten en kunnen eenvoudig zelf bronnen en opgaven toevoegen. Ook biedt Learnbeat uitgebreide mogelijkheden voor gepersonaliseerd leren, zodat scholen naar eigen wens vorm kunnen geven aan leren-op-maat.

Je kunt volledig digitaal werken met de methode. Leerlingen kunnen alle theorie terugvinden op de digitale leeromgeving en ze maken alle opgaven digitaal. Als docent kun je precies volgen wat de voortgang van de leerlingen is, beoordelen welke thema’s moeilijk worden gevonden en extra materiaal klaarzetten. Ook kun je de opbouw van de methode aanpassen of eigen materiaal toevoegen. Tot slot bevat de leeromgeving uitgebreide mogelijkheden voor gepersonaliseerd leren.

Je kunt digitaal werken met de Stercollecties op pc’s, Macbooks, Chromebooks, iPads, Android-tablets en Windows-tablets. De enige voorwaarde is een moderne internetbrowser, zoals Chrome, Safari, Internet Explorer 10+ of Firefox, en een werkende internetverbinding.

We vertellen je graag meer over de methode. Via info@learnbeat.nl kun je proefmateriaal aanvragen. Ook komen we graag vrijblijvend bij je langs op school om je alles over de methode te vertellen en voor een uitgebreide demonstratie van de digitale mogelijkheden. Voor vragen over het bestelproces kun je contact opnemen met:
info@learnbeat.nl
(020) 70 09 854