Learnbeat laat leerlingen zweven zonder vleugels

In de zomer van 2017 lanceerde de digitale leeromgeving Learnbeat een nieuwe lesmethode NaSk voor het voortgezet onderwijs: Einstein. Ter introductie van de nieuwe methode daagden we leerlingen uit een filmpje in te sturen van een natuurkundige proef. De inzending met de meeste “likes” maakte kans op een dag Indoor Skydiven met de hele klas. De leerlingen van klas drie van het Thomas a Kempis College uit Zwolle sleepten de prijs voor het beste filmpje binnen en gingen zweven zonder vleugels!

Indoor Skydiven

Maar liefst 43.826 bouten, 35.000 meter kabel en 1.600 ton staal worden gebruikt voor het maken van een indoor skydive tunnel. Deze tunnel creëert windsnelheden van 300 kilometer per uur om je te kunnen laten vliegen. Vergelijkbaar met de kracht van 1500 stofzuigers bij elkaar. Voor de leerlingen van het Thomas a Kempis College organiseerden wij met Indoor Skydiven een dag die inspeelt op de belevingswereld van de leerlingen. Dat is precies wat de lesmethodes Einstein en Impact ook doen.

Meer over de lesmethode Einstein

Einstein is een uitdagende, digitale lesmethode NaSk voor het vmbo. De lesmethode, ontwikkelt door uitgeverij Dedact, speelt in op de belevingswereld van leerlingen en neemt hen mee op ontdekkingstocht om natuurkunde en scheikunde te verkennen en beter te begrijpen. Einstein enthousiasmeert en motiveert leerlingen met behulp van aansprekend beeldmateriaal, heldere uitleg, praktijkvoorbeelden en video’s. Zodat leerlingen de stof beter begrijpen en beheersen.

Leerlingen gaan met de lesstof van Einstein digitaal aan de slag in Learnbeat. Learnbeat geeft met behulp van een voortgangsscherm duidelijk inzicht in de voortgang en scores van leerlingen. Ook kunnen docenten heel eenvoudig eigen lesmateriaal toevoegen of de samenstelling van het lesmateriaal aanpassen. Zo bepalen docenten zelf of en hoe ze gepersonaliseerd leren inzetten: differentieer naar niveau of laat iedere leerling een individuele adaptieve leerroute volgen.


Meer NaSk in Learnbeat: Impact

Speciaal voor de onderbouw van het havo en vwo is de methode Impact van ThiemeMeulenhoff nu ook beschikbaar in Learnbeat. Impact en Einstein sluiten perfect op elkaar aan. Met Impact krijgen leerlingen écht grip op de abstracte stof door te ontdekken, begrijpen en beheersen. Dit zorgt voor vertrouwen en enthousiasme voor het vak, en motiveert leerlingen te kiezen voor een bèta-profiel in de bovenbouw.

Over Learnbeat

Learnbeat is het complete programma voor gepersonaliseerd lesgeven en leren, met maatwerk voor elke docent en elke leerling. Learnbeat biedt een geϊntegreerd pakket dat bestaat uit trainingen, support voor zowel docenten als leerlingen, dashboards, interactieve lesmethodes en gepersonaliseerde leerroutes. Al meer dan 150 scholen, 15 uitgevers en 60.000 leerlingen werken dagelijks met Learnbeat.

Meer weten?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van Einstein en Impact of wil je meer weten over de mogelijkheden van Learnbeat? Vraag een demo aan of neem contact met ons op via sales@learnbeat.nl.