Een studieplanner die de leerling feedback geeft

Docenten die digitale leermiddelen inzetten in de klas, willen graag alles op één plek bij elkaar hebben. Voor elke klas, overzichtelijk per lesweek. Je wilt de leerling vanuit één startpunt gemakkelijk laten werken in materiaal van verschillende uitgevers. Zo kun je zelf de regie nemen in wat je de klas per lesweek wilt laten gebruiken. De studieplanner in Learnbeat geeft de leerling ook een helder overzicht hoeveel er af is in de klas en van het huiswerk. 

Waarom een studieplanner in Learnbeat?

Sander: “Docenten hebben hun lesmateriaal in Learnbeat staan, maar hadden nog geen manier om dit lesmateriaal te koppelen aan een wekelijkse planning. In gesprekken met docenten merkten we dat ze dit wel graag willen. Zodat het voor leerlingen in één oogopslag duidelijk is wat ze wanneer moeten doen. Daarom hebben we een studieplanner toegevoegd aan de digitale omgeving Learnbeat. Dat maakt het voor docenten eenvoudig om het lesmateriaal per week of per les klaar te zetten en leerlingen zijn met één klik bij de juiste opgaven.”

Wat maakt de studieplanner van Learnbeat uniek?

Sander: “Docenten kunnen zelf de regie nemen in welk materiaal ze voor welke klassen willen inzetten, ongeacht het niveau of leerjaar. En ongeacht de herkomst. De studieplanner bundelt alles van educatieve uitgevers, open materiaal, collega’s of van de docent zelf. Het lesmateriaal dat je toevoegt aan de studieplanner wordt een directe koppeling naar de opgaven of de theorie en geeft automatisch informatie over de voortgang per leerling. Zo zien docenten in de studieplanner direct hoe ver de leerlingen zijn en of het huiswerk keurig door iedereen in de klas gemaakt is.”

Wat mogen we in de toekomst verwachten?

Sander: “We zijn trots op de functionaliteit en op de wijze van totstandkoming. Deze studieplanner is een echte co-creatie van docenten en ontwikkelaars bij Learnbeat. Sinds de zomervakantie wordt het al op grote schaal door docenten ingezet in de klas. Op basis van hun feedback en suggesties zullen we in de komende maanden nog een aantal dingen toevoegen en verbeteren. Zo brengen we Learnbeat telkens weer een stapje verder. Een van onze meest gehoorde verzoeken is het maken van één studieplanner die je kunt gebruiken voor meerdere klassen.”

Ben je hier ook benieuwd naar? Hou dan je mailbox en onze social media kanalen goed in de gaten voor de updates!

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over de studieplanner in de digitale omgeving Learnbeat. Heb je nog vragen over de studieplanner? Neem gerust contact op via support@learnbeat.nl.