nieuw-en-verbeterd-in-learnbeat-feb-2021-uitklapmenu-gatentekst-kiezen

[Nieuws] Nieuw en verbeterd in Learnbeat in februari

We merken dat er tijdens deze periode van afstandsonderwijs keihard wordt gewerkt in Learnbeat. Leerlingen maken meer opgaven dan ooit en steeds meer docenten ontwikkelen lesmateriaal. Ondertussen zit het team van Learnbeat ook niet stil. In februari is de digitale werkvorm ‘gatentekst kiezen’ uitgebreid met een uitklapmenu. Hieronder lees je meer over deze uitbreiding. Werk je al met Learnbeat en wil je een stap-voor-stap instructie om aan de slag te gaan? Neem dan een kijkje op support.learnbeat.nl.

Geschreven door
Marit Rooijakkers

Uitklapmenu voor de de digitale werkvorm ‘gatentekst-kiezen’

Een van de gesloten digitale werkvormen in Learnbeat is de ‘gatentekst kiezen-vraag’. Met deze vraagvorm kiezen leerlingen uit een aantal gegeven antwoordopties, die getoond worden in context. Twee voorbeelden van zo’n vraag zijn:

  1. Als de rente stijgt, worden je maandelijkse hypotheeklasten hoger / lager.
  2. Dat deze spits is gekozen voor het Nederlands elftal, verbaast / verbaasd me niets!

Waarom een uitklapmenu?

Soms geeft een docent in deze vraagvorm meer dan twee antwoordopties op, of antwoordopties die lang zijn. Om de vraag goed leesbaar en overzichtelijk te houden voor leerlingen, kun je nu de antwoordopties in een uitklapmenu zetten.

een-gatentekst-kiezen-opgave-in-Learnbeat-met-uitklapmenu-voor-de-verschillende-antwoordopties

Ook als de leerling moet kiezen uit vijf jaartallen, of als de opties bestaan uit complete zinsdelen of langere begrippen, blijft de vraag compact en goed leesbaar dankzij het uitklapmenu.

Werk je al met Learnbeat?

Je vindt deze mogelijkheid binnen de digitale werkvorm ‘gatentekst kiezen’ bij ‘toon antwoordopties als uitklapmenu’. In dit supportartikel over de werkvorm Gatentekst kiezen lees je stap-voor-stap hoe je deze vraagvorm kunt inzetten in Learnbeat.

Icon_functionaliteiten

Meer weten over werken met Learnbeat?

Werkt jouw school nog niet met Learnbeat en wil je zien wat deze digitale leeromgeving te bieden heeft? Neem een kijkje in Learnbeat, zonder dat je ergens aan vastzit:

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?