nieuw en verbeterd in Learnbeat

Nieuw en verbeterd in Learnbeat in juli en augustus

Het schooljaar 20/21 is alweer in volle gang. Op de meeste scholen zitten de klassen gelukkig weer (bijna) vol. Ook zijn er dit schooljaar weer veel nieuwe docenten en leerlingen gestart met Learnbeat. Welkom! Om docenten en leerlingen dit nieuwe schooljaar een vliegende start te bieden, heeft het team van Learnbeat deze zomer niet stilgezeten. In deze update lees je wat er nieuw en verbeterd is in onze digitale leeromgeving.

Geschreven door
Marit Rooijakkers

De opstartcursus voor docenten in Learnbeat

Voor docenten die Learnbeat nog niet zo goed kennen is er de cursus ‘Starten met Learnbeat’. Deze kun je als docent in je eigen tempo doorlopen in Learnbeat. Aan de hand van instructiefilmpjes, theorie en opgaven leer je de functionaliteiten van de digitale leeromgeving kennen.

Opdracht inleveren vanuit Google Drive

Met deze nieuwe functie kunnen leerlingen bij een vraag ‘Bestand inleveren’ direct een Google Drive-bestand toevoegen aan Learnbeat. Ze hoeven dat bestand dus niet eerst te downloaden en vervolgens te uploaden in Learnbeat. Als docent zie jij in het antwoordenoverzicht precies welke leerlingen Google Drive bestanden hebben ingeleverd.

in-Learnbeat-kunnen-leerlingen-direct-opdrachten-inleveren-vanuit-Google-Drive

Navigatie

Deze zomermaanden kreeg de navigatie in Learnbeat een upgrade. Er zijn veel dingen verbeterd en vereenvoudigd. De opvallendste veranderingen noemen we hier:

  • Werk je met meerdere klassen in Learnbeat? Dan kun je nu makkelijker schakelen tussen bijvoorbeeld het lesmateriaal en de voortgang. Learnbeat onthoudt in welke klas je aan het werk bent.
  • De menubalk van Learnbeat heeft een update gekregen: bij de icoontjes staat nu ook tekst. Zo weet je precies waar je heen navigeert.
  • De studieplanner heeft een eigen knop in de menubalk. Hiermee navigeer je sneller naar de studieplanner.
  • Het instellingenscherm is compacter zodat je sneller de informatie van een leerling erbij kunt pakken. Ook het uitloggen vind je hier.
update-nieuwe-menubalk-in-Learnbeat

Extra docentenmateriaal bij het lesmateriaal

Speciaal voor docenten is er bij veel lesmethodes aanvullend materiaal beschikbaar. Als docent zie je in het hoofdstukoverzicht een speciale docentenpagina staan. Hierop vind je uitleg en verwijzingen naar aanvullend docentenmateriaal. Denk aan toetsvragen, aparte antwoordbladen, woordenlijsten of een leerstofoverzicht. Het docentenmateriaal is beschikbaar voor Leswijs Nederlands, Leswijs Werkwoordspelling, Leswijs StudiebegeleidingKoers (economie) en Chemie in Onderzoek (scheikunde).

Activiteiten in Learnbeat toevoegen aan je studieplanner

Elke activiteit die je als docent in Learnbeat beschikbaar hebt, kun je met één druk op de knop aan je studieplanner toevoegen. Je kunt die activiteit in de Learnbeat-studieplanner zetten én in de studieplanner van Somtoday.

Afvinken van afgeronde opdracht

Docenten kunnen een checklist in Learnbeat zetten waarop leerlingen kunnen afvinken wat ze af hebben.

Zelf klassen van vorig schooljaar terugzetten

Tijdens elke zomervakantie zet Learnbeat alle klassen van het afgelopen schooljaar in het archief. Zo weet je zeker dat je als docent met een schone lei begint. Wat dit schooljaar nieuw is, is dat je nu zelf je oude klassen weer kunt de-archiveren. Bijvoorbeeld als je dit schooljaar weer dezelfde klas met dezelfde samenstelling hebt. Of als je opnieuw de resultaten van een klas van vorig schooljaar wilt inzien.

Icon_functionaliteiten

Meer weten over werken met Learnbeat?

Werkt jouw school nog niet met Learnbeat en wil je vrijblijvend kijken naar de mogelijkheden van de digitale leeromgeving? Vraag hier meer informatie aan over Learnbeat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?