leren-op-maat-wordt-mogelijk-dankzij-combinatie-Learnbeat-met-ThiemeMeulenhoff-methodes

Beter leren op maat dankzij samenwerking Learnbeat en ThiemeMeulenhoff

Innovatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff en digitale leeromgeving Learnbeat zetten een volgende stap in gepersonaliseerd leren. Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen vanaf komend schooljaar werken met lesmethodes van ThiemeMeulenhoff in combinatie met de geavanceerde mogelijkheden van Learnbeat.

 

Door deze samenwerking krijgen scholen volop mogelijkheden om snel en praktisch invulling te geven aan gepersonaliseerd onderwijs. Zij kunnen hun eigen leeromgeving kiezen en toch beschikken over het lesmateriaal van ThiemeMeulenhoff. Ook zijn de lesmethodes van ThiemeMeulenhoff in Learnbeat te combineren met eigen materiaal van docenten en met materiaal van andere aanbieders, zoals VO-content.

Meerwaarde in de praktijk

In een pilot met 37 scholen is gebleken dat het gebruik van bestaand lesmateriaal in Learnbeat grote meerwaarde heeft voor docenten, die invulling willen geven aan digitale didactiek en gepersonaliseerd leren. Docent Coen Postuma (Engels) van het Heerbeeck College in Best:

‘Dat leerlingen zo gemakkelijk adaptief en in hun eigen tempo kunnen werken met de methode als basis, zie ik als een grote plus.’

Scholen waarderen het daarbij dat ThiemeMeulenhoff hen de keuze biedt uit verschillende leeromgevingen, zodat docenten met hun methode kunnen blijven werken. Docenten zien voordelen in de mogelijkheden om in Learnbeat naast de methode ook eigen lesmateriaal toe te voegen. De gebruiksvriendelijkheid en structuur van Learnbeat wordt positief beoordeeld. Niels Noort, docent aardrijkskunde aan het Fioretti College in Lisse:

‘Met Learnbeat kan ik heel gemakkelijk zelf mijn eigen lessen creëren, toetsen toevoegen en deze direct digitaal inzetten in de klas. Dat ik dit nu kan combineren met mijn methode De Geo, is ideaal.’

Krachtige combinatie zet de versnelling op leren op maat

Renate Boers, business manager voortgezet onderwijs ThiemeMeulenhoff: ‘Learnbeat én ThiemeMeulenhoff geloven in de kracht van gepersonaliseerd leren. Wij bieden daar al een aantal jaren goede oplossingen voor. ThiemeMeulenhoff is de eerste grote uitgever die scholen in het voortgezet onderwijs de mogelijkheid biedt om haar lesmethodes te gebruiken in de door de school gekozen leeromgeving. Samen leren vernieuwen betekent luisteren naar de vraag van scholen. Vanuit ThiemeMeulenhoff is deze samenwerking dan ook een logische volgende stap die past binnen de koers om onze methodes multi-platform aan scholen aan te bieden.

Koen Strous, directeur van Learnbeat: ‘Wij zijn blij met deze samenwerking, die ons in staat stelt om scholen te bedienen met een nog completer aanbod van lesmateriaal in Learnbeat. 

Samen met ThiemeMeulenhoff maken we het mogelijk dat docenten hun leerlingen op het juiste moment het lesmateriaal kunnen bieden, dat nodig is om leerlingen verder te brengen. Op deze manier leveren tablets en laptops echt meerwaarde aan gepersonaliseerd lesgeven en leren.

Schooljaar 2018-2019 beschikbaar

Lesmateriaal van de methodes voor Nederlands (Op niveau), Engels (New Interface), geschiedenis (Feniks), aardrijkskunde (De Geo), natuurkunde en nask (Impact) van ThiemeMeulenhoff is bij start van schooljaar 2018-2019 voor leerjaar 1 beschikbaar in Learnbeat.

Over ThiemeMeulenhoff

ThiemeMeulenhoff heeft zich in de 225 jaar van haar bestaan ontwikkeld tot een ontwerper van eigentijdse onderwijsleerprocessen. ThiemeMeulenhoff werkt vanuit het motto ‘Samen leren vernieuwen’: om talenten te kunnen laten bloeien, vernieuwt ThiemeMeulenhoff het leren, samen met scholen en docenten. De educatieve uitgeverij wil leerlingen laten leren op een manier die bij ze past en die leren leuker maakt. Zo wordt leerrendement verhoogd en meer uit ieder talent gehaald. Met groeiende expertise, ervaring en leeroplossingen is ThiemeMeulenhoff een partner voor scholen in Nederland en erbuiten bij het vernieuwen en verbeteren van hun onderwijs.

Over Learnbeat

Learnbeat is het complete programma voor gepersonaliseerd lesgeven en leren, met maatwerk voor elke docent en elke leerling. Learnbeat biedt een geϊntegreerd pakket dat bestaat uit trainingen en support voor docenten, dashboards, interactieve lesmethodes en gepersonaliseerde leerroutes. Al meer dan 150 scholen, 15 uitgevers en 60.000 leerlingen werken dagelijks met Learnbeat. 

Vraag hier je proefaccount aan en bekijk zelf of Learnbeat bij je past:

Zo haal je in Learnbeat een per ongeluk verwijderde vraag zelf uit de prullenbak.

Elke maand de laatste nieuwtjes en tips over digitaal onderwijs in je mailbox?