Binnen 10 minuten een interactieve quiz of presentatie in Learnbeat

De presentatiemodus is één van de vele mogelijkheden die Learnbeat aanbiedt als digitale leeromgeving. Met behulp van de presentatiemogelijkheden maak je gemakkelijk en snel een interactieve presentatie, speciaal voor op het digibord én voor op de schermen van je leerlingen. Nu met nog meer werkvormen en in een nieuw fris jasje.


Afbeelding en vraag op dezelfde dia

De mooiste vernieuwing van de presentatiemodus is dat je vanaf nu meerdere bronnen op één dia kan tonen. Dat betekent dat je bijvoorbeeld een afbeelding aan de dia toe kan voegen en daaronder nog een vraag aan de leerlingen kan stellen. Na het geven van de presentatie kunnen je leerlingen de quiz nog een keer rustig nalezen en bekijken. Handig als je de voorkennis van leerlingen wilt activeren en daar een andere werkvorm voor wilt gebruiken.


Zelf een presentatie maken

Presentaties maak je in de auteursomgeving van Learnbeat. Maak een keuze uit meerdere sjablonen voor je presentatie. Kies voor een audiobestand of voor een bestaande bron. Je kunt nu ook kiezen voor bijvoorbeeld ‘Gatentekst kiezen’ als interactieve taak. In de auteursomgeving kun jij als docent ook bepalen of de vragen die je aan de presentatie hebt toegevoegd automatisch wel of niet worden nagekeken. Dat betekent dat je als docent beslist of goede en slechte antwoorden meteen worden gescoord, of dat dit niet zichtbaar hoeft te zijn. Je leest meer over het maken van presentaties op de supportsite van Learnbeat.

Onafhankelijk van de internetverbinding op school

Het wil nog wel eens voorkomen dat de internetverbinding wegvalt in het klaslokaal. Voorheen moesten de leerlingen opnieuw worden uitgenodigd voor de presentatie. Dat is vanaf nu niet meer nodig. Bij een slechte internet connectie blijft de live verbinding tussen jou en de leerlingen intact.


Trainingen en bootcamps

Overweeg je om je leerlingen met zelf ontwikkeld lesmateriaal te laten werken? Wie een training of bootcamp volgt is daar goed op voorbereid! Tijdens de trainingen ga je direct zelf aan de slag met het maken van eigen presentaties en toetsen. Het overzicht van de trainingen vind je hier.